Atos Origin laat 1900 medewerkers afvloeien

21 oktober 2009 Consultancy.nl

ICT-dienstverlener Atos Origin heeft 1,900 werknemers minder in dienst dan in het begin van het jaar. Dat schrijft de dienstverlener bij de publicatie van de cijfers voor het derde kwartaal. Nu werken nog 50,975 mensen voor de dienstverlener wereldwijd. Het bedrijf zegt dat het lager aantal personeelsleden komt door natuurlijk verloop en het niet vervangen van vertrekkend personeel. Het bedrijf maakt het aantal vertrekkende medewerkers per land niet bekend.

Atos Origin zegt in Nederland geen plannen te hebben voor een collectief ontslag. 'Hoewel we niet kunnen uitsluiten dat dit soort maatregelen ooit noodzakelijk zijn, zijn er op dit moment geen concrete plannen voor collectief ontslag. We blijven onze uiterste best doen om dergelijke ingrijpende maatregelen te voorkomen', zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Zij zegt dat het bedrijf wel kostenbesparende maatregelen neemt, de manier van samenwerken optimaliseert en de organisatie stroomlijnt. 'Dat betekent dat we terughoudend zijn in de instroom van mensen en dat op, indien we op redelijke termijn echt geen mogelijkheid zien of verwachten om een individuele medewerker in te zetten' we van de betreffende medewerker afscheid nemen.'

Mindere omzet in Benelux

De dienstverlener heeft al een aantal kwartalen minder omzet in de Benelux. De landenorganisatie maakte het derde kwartaal een omzet van €231 miljoen. Een jaar eerder noteerde het bedrijf nog een omzet van €282 miljoen. De omzet daalt daarmee het hardst van alle landenorganisaties. Volgens een woordvoerder blijft de Benelux-regio een van de grootste landenorganisaties, die nog altijd een van de grootste winstmarges van de gehele Atos-groep heeft.

Minder bankzitters
Het IT consulting kantoor bracht het aantal bankzitters sinds het begin van dit jaar met een derde terug. Het adviesbureau heeft wereldwijd voor 999 werknemers geen opdracht. Aan het begin van dit jaar waren dit nog 1,606 werknemers. De afname komt doordat onderaannemers zijn vervangen door eigen personeel en doordat het personeel is omgeschoold naar functies waar wel vraag naar is.

Nieuws