Atos Consulting implementeert Oracle bij Toyota

30 oktober 2009 Consultancy.nl

Wereldwijde autofabrikant Toyota Europe heeft Atos Consulting, het management adviesbureau van Atos Origin, gekozen om zijn European Finance Shared Service Center met Oracle Business Accelerators te ontwerpen en te implementeren.

Het eerste doel voor Toyota, dat momenteel zijn verrichtingen in Europa uitbreidt, is om spoedig nieuwe instanties op te zetten. Een andere grote inzet is het samenvoegen van het financiële systeem met andere nieuwe systemen onder constructie (manufacturing, logistics, HR). Met dit project construeert Toyota zijn bedrijfskern Finance solution, harmoniseert het de "financial reporting and reducing period closing lead-times".

“We hebben voor Atos Consulting gekozen voor zijn competentie in het leiden van internationale projecten en voor zijn bewezen expertise en vaardigheden in innovatie met Oracle solutions. Met de hulp van Oracle Business Accelerators is Atos Consulting erin geslaagd om de implementatieperiode te verkorten van 18 naar 9 maanden en een complete oplossing te leveren voor 3 landen”, zei Atsushi Toyoshima, voorzitter en CEO van Toyota Europe.

“Atos Consulting heeft een bewezen ervaring en expertise in Manufacturing industrieën; met deze nieuwe opdracht zien we een spannende taak tegemoet”, zei Thierry Gadou, hoofd van het adviesbureau in Frankrijk. “Een ICT adviesbureau kan alleen een partner zijn en de business strategie verreiken als het de markt en de consument daadwerkelijk begrijpt. Atos Consulting heeft alle benodigde vaardigheden voor een succesvol project, voornamelijk expertise in het aanpassen van processen, de organisatie en Oracle Business Suite onderdelen, om een volledig reproduceerbare oplossing te maken, op maat gemaakt voor Toyota Europe’s eisen".

Nieuws

Meer nieuws over