Arthur D. Little: Innovators realiseren hogere EBIT

05 april 2010 Consultancy.nl

Volgens een nieuwe studie van Arthur D. Little "Pathways to Innovation Excellence" behalen top-innovators tot tweemaal zo hoge verkoopcijfers als het industriegemiddelde. Ook realiseren zij hogere EBIT en brengen nieuwe producten tweemaal zo snel uit als hun concurrenten. En terwijl 87% van de onderzochte bedrijven op dit moment hun innovatieprestatie meet, blijkt uit de studie dat de meerderheid van de respondenten significante potentie hebben om hun innovatiepogingen te verbeteren. Arthur D. Little spoort bedrijven aan om hun innovatie te benchmarken met wereldwijde topbedrijven.

“Het vergelijken van R&D prestaties met gelijken en tegenstanders is de beste manier om stagnerende of onderpresterende innovatieprogramma’s opnieuw leven in te blazen”, zei Per Nilsson, wereldwijd hoofd van het Technology and Innovation Management kantoor bij het strategie consulting kantoor. “Met meer dan tien jaar aan data en grondige ervaring over waarmee bedrijven hun innovatiecapaciteit moeten vergelijken, kunnen laagpresterende bedrijven precies zien waar en waarom hun huidige pogingen falen iets op te leveren.”

Uit de studie bleek dat sterke innovatiecapaciteit dit jaar cruciaal zal zijn als bedrijven een terugkeer zoeken naar pre-2008 winstniveaus. Product, service en procesinnovatie scoorden hoog in de strategische prioriteiten voor 2010 van bedrijven – en waren slechts tweede na kostenbesparing als focus voor dit jaar.

Topinnovators identificeerden nieuwe zaken en nieuwe productontwikkeling als hun strategische topprioriteiten, terwijl ze erkenden dat zij na de financiële crisis waarschijnlijk niet dezelfde set producten en services met dezelfde graden van succes zullen verkopen, vergeleken met de tijd van voor de crisis. Topinnovators prefereren alle een “open” benadering van innovatie – door partnerschappen en R&D outsourcing – en identificeerden strategisch management van de product- en serviceportfolio samen met sterke ideemanagement processen als de sleutel tot voortgaand zakelijk succes in de komende jaren.

 

Nieuws