Arthur D Little: helft EU heeft breedband internet in 2015

28 april 2011 Consultancy.nl

Steeds meer gebieden in Europa hebben toegang tot breedbandinternet met een downloadsnelheid van 50Mbps of meer. Naar verwachting beschikt in 2015 maar liefst 50% van Europa over een dergelijke verbinding. Dat blijkt uit het rapport “Super-fast broadband: catch up if you can” van managementadviesbureau Arthur D. Little (ADL) en effectenmakelaar Exane BNP Paribas. Sinds tien jaar brengt ADL jaarlijks een telecomrapport uit.

Kabelaanbieders hebben op dit moment een voorsprong op telecomoperators met een xDSL netwerk. De kabelinternetstandaard Euro-DOCSIS 3.0 maakt bovendien snelheden tot 120 Mbps over het huidige kabelnetwerk mogelijk. Telecombedrijven hebben steeds meer moeite om succesvolle en concurrerende producten op de markt te brengen.

Neelie Kroes, eurocommissaris van de Digitale Agenda, beschouwt draadloze breedbanddiensten via satelliet en ether als cruciaal voor het ontsluiten van afgelegen gebieden in Europa. Kroes wil dat in 2013 iedere EU-burger toegang heeft tot breedbandinternet. In dat jaar moet iedereen binnen de EU over een verbinding van minimaal 2 Mbps beschikken. In 2020 moet die downloadsnelheid voor alle EU-burgers 30 tot 100 Mbps zijn.

Nieuws

Meer nieuws over