OMA ontwerpt kantoor McKinsey & Co. in Hong Kong

31 augustus 2011 Consultancy.nl

Gerenommeerd architectenbureau OMA heeft het kantoor van McKinsey & Company in Hong Kong opnieuw ontworpen en ingericht. In de zomer is het kantoor in gebruik genomen door de consultants van het strategy consulting kantoor. OMA ontwierp een nieuwe kantoorinrichting die tegemoetkomt aan de behoeften aan flexibiliteit, betere samenwerking en de strenge eisen voor het behoud van vertrouwelijkheid voor de klanten.

OMA partner David Gianotten zegt over het ontwerp: "Het ontwerp van het nieuwe kantoor van McKinsey herinterpreteert de relatie tussen het personeel en de kantoorruimte. De flexibele indeling verbetert de samenwerking en communicatie tussen het personeel, terwijl de vertrouwelijkheid voor de individuele projectteams wordt gehandhaafd."

Het project werd geleid door Gianotten en de projectarchitect Alejandra Blanco Ackerman. Het nieuwe kantoor van McKinsey wijkt af van het traditionele kantoor en benadrukt openheid. Geïnspireerd door de zwarte banden van de universele barcode, worden verschillende functionele ruimten van het nieuwe kantoor georganiseerd in een reeks van horizontale banden. Elke band biedt plaats aan kamers die de verschillende medewerkers kunnen delen afhankelijk van hun behoeften. Het gebruik van dubbele glazen wanden verbetert de openheid van het kantoor, het stimuleren van interactie tussen het personeel en is in de geest van het teamwork dat bij McKinsey centraal staat.

Joe Ngai, McKinsey's Managing Partner voor Hong Kong, zegt: "We zijn erg enthousiast over ons nieuwe kantoor, omdat het onze waarden en onze toewijding aan onze mensen en onze klanten belichaamt. Dit is een belangrijke mijlpaal omdat we dit jaar ons 26e jaar in Hong Kong vieren.

Nieuws