Aon aandeelhouders voor verhuizing naar Londen

23 maart 2012 Consultancy.nl

De aandeelhouders van Aon Corporation (Aon) hebben tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering met een overweldigende meerderheid ingestemd met de hoofdkantoorverhuizing van Chicago naar Londen. 268 miljoen aandelen stemden voor, 4.3 miljoen tegen en ongeveer 1.3 miljoen aandelen onthielden zich van stemmen. 

Verrassing voor medewerkers en de buitenwereld 
Medio februari kondigde Aon aan dat het van plan was zijn hoofdkantoor te verhuizen vanuit de Verenigde Staten naar het Verenigd Koninkrijk. Doordat Aon diepe wortels heeft in de Chicago-regio kwam het nieuws als een verrassing voor medewerkers en de buitenwereld. Analisten constateerden meteen dat het doel van de verhuizing, die veel weerstand van het topmanagement veroorzaakte, het behalen van een belastingvoordeel was. Ook wel bekend als “corporate inversion”. 

Toegang tot Europa en Azië 
Tijdens de aandeelhoudersvergadering kreeg het bedrijf veel vragen over de reden van de verplaatsing. Aon-CEO Greg Case antwoordde dat Aon door de overplaatsing van 15 tot 20 essentiële medewerkers betere toegang tot de Europese en Aziatische markten krijgt. Dat antwoord lag in lijn met het officiële persbericht dat de firma uitbracht in februari. In dat bericht gaf Aon ook twee aanvullende redenen: een reductie van haar belastingtarief en een verbetering van haar liquiditeitspositie.

Nieuws