AME: Novius heeft duidelijke strategie en solide basis

22 november 2005 Consultancy.nl

Novius, een adviesbureau opererend op het snijvlak van de business en ICT, is door AME research doorgelicht en heeft een uitstekend rapport met de hoogst mogelijke beoordeling van 5 sterren meegekregen. Hiermee schaart Novius zich in de top van de IT consulting en projectmanagement bureaus van Nederland.

In haar beoordeling hanteert AME zes kernindicatoren, die tezamen een krachtig en voorspellend signaal geven van de financiële kracht van een onderneming. Voor Novius scoren al deze factoren al vier jaar goed, hetgeen betekent, dat Novius financieel tot de beste MKB bedrijven van Nederland behoort en een sterke basis heeft gelegd voor verdere groei. AME concludeert ook dat Novius:

  • een duidelijke positionering in de adviesmarkt kent, namelijk die van onafhankelijk business consultant, architect en ‘change-agent’;
  • een duidelijke visie en strategie met betrekking tot haar dienstverlening kent;
  • een brede klantenkring kent met langdurige relaties;
  • beschikt over kwalitatief hoogwaardig ‘human capital’;
  • een duidelijke groeistrategie heeft, gericht op ‘celdeling’ rond kerncompetenties.

Gunstig toekomstperspectief

Novius voert kwalitatief hoogwaardige opdrachten uit in een marktsegment van management advies, dat na de recessie sinds 2000 sterk onder druk stond, maar dat vanaf 2005 weer duidelijk in de lift zit. Novius laat sinds haar oprichting bijna 14 jaar geleden een bewust gekozen, stabiele en beheerste groei zien, zelfs tijdens de afgelopen jaren van laagconjunctuur. Volgens de onderzoekers van AMR is het toekomstperspectief van Novius "zeer gunstig".

Nieuws