Altran Nederland sponsort studenten autoraceteams

06 mei 2008 Consultancy.nl

Innovatie en technische consultancy Altran heeft twee nieuwe sponsorprojecten afgesloten. De raceteams van de universiteiten in Delft en Eindhoven die uitkomen in de Formula Student, zullen door Altran zowel met (technische) expertise als financieel worden ondersteund. Altran gaat de raceteams sponsoren om haar branding onder de relevante doelgroep verder te versterken en om haar traineeship - Altran Engineering Academy – verder te promoten onder topstudenten.

Formula Student
Formula Student is een internationale competitie die sinds 1995 bestaat, studenten bouwen hierbij zelf een single seater raceauto en komen tegen elkaar uit in verschillende dynamische en statische onderdelen, met als hoogtepunt de Endurance race, waarbij de auto een 22 kilometer lang parcours moet afleggen.

Gerard van der Veen van het Delft University Racing Team licht toe: "Deze samenwerking geeft de leden van het team de kans om in contact te komen met de consultants van Altran, waardoor we gebruik kunnen maken van hun kennis op het gebied van bijvoorbeeld technologie, projectmanagement en innovatie". Bart Beenker van University Racing Eindhoven vervolgt: "Technisch inzicht is in ruime mate aanwezig binnen ons team, echter in sommige gevallen is de feedback van experts van groot belang. De sponsoring van Altran is daarom zeer welkom".

Yves de Beauregard, Managing Director van Altran Operations Nederland sluit af: "Altran is al jaren technology partner van het ING/Renault F1 team, we zijn blij dat we onze kennis ook kunnen inzetten voor de studententeams in Delft en Eindhoven. Op deze manier dragen we bij aan de ontwikkeling en blijven onze consultants op de hoogte van de innovatieve ideeën van de studenten".

Over de Altran Engineering Academy
Altran geeft innovatie ideeën graag de ruimte. Met de Altran Engineering Academy krijgen jonge, enthousiaste en getalenteerde ingenieurs de kans een kijkje te nemen in de keuken van de Formule 1 wereld. De winnaar van de Altran Engineering Academy krijgt een werkstage van zes maanden aangeboden bij het Research & Development team van ING Renault F1 onder de deskundige leiding van Altran. Daarnaast krijgt de winnaar gedurende deze periode de beschikking over huisvesting nabij Oxford en het gebruik van een auto.

Nieuws

Meer nieuws over