Altran biedt twee werkstages bij Renault F1 Team

12 april 2010 Altran

Altran en KIVI NIRIA zoeken 2 technische jonge helden voor het Renault F1 Team voor 2010

Dit jaar biedt Altran in samenwerking met het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA, aan twee (laatstejaars of net afgestudeerde) studenten de mogelijkheid een werkstage te
winnen bij het Renault Formule 1 team. De stages vinden plaats in Enstone (Verenigd Koninkrijk) en Parijs (Frankrijk).

Door deelname aan de Altran Engineering Academy krijgen jonge, enthousiaste en getalenteerde ingenieurs de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de Formule 1-wereld. De winnaar van de Altran Engineering Academy krijgt een werkstage van zes maanden aangeboden bij het Research & Development team van Renault F1, onder de deskundige leiding van Altran. Tijdens de stage krijgt de winnaar de beschikking over huisvesting en een auto. Alle finalisten ontvangen een exclusief TW STEEL horloge.

Laatstejaars studenten of pas afgestudeerden van een universiteit of hogeschool met als specialisatie natuurwetenschappen of technologie maken kans op een van de twee stages door een technologisch innovatief idee aan te leveren in één van de volgende gebieden:
• Engine development
• Aerodynamica
• Optimalisering van de prestaties
• Ontwerp en analyse
• Dynamica van het voertuig
• Controle- en elektronicasystemen
• R&D van materialen
• Brandstof technologie

Via de Altran Engineering Academy krijgen de jonge ingenieurs de kans om hun kennis samen met Altran Consultants in de praktijk te brengen.

Belangrijke data:

22 maart Start inschrijvingen
19 april Lunchlezing TU Eindhoven
21 april Lunchlezing UT Enschede
22 april Lunchlezing TU Delft
28 mei Deadline voor inschrijvingen
14 juni Bekendmaking Finalisten
13 juli Finale te Enstone (VK)

Over Altran

Altran is de toonaangevende consultancy-firma op het gebied van innovatie en technologie. Met 17.500 consultants, waarvan meer dan 200 in Nederland, is Altran actief in tal van disciplines, ariërend van engineering en kwaliteitszorg tot informatietechnologie en organisatieadvies. Altran ndersteunt bedrijven in iedere fase van de innovatiecyclus. Klanten vertrouwen op Altran voor - bijvoorbeeld - het volgen en monitoren van technologische ontwikkelingen, toegepast wetenschappelijk onderzoek, het productgereed maken van technologische innovatie en het productierijp maken van uitvindingen. Altran ondersteunt klanten in vrijwel iedere branche: automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, telecommunicatie en energie. Altran, opgericht in 1982, is actief in twintig landen. De omzet bedroeg in 2009: 1.450 miljard euro.

Nieuws