Altran levert supply chain diensten aan Alstom Transport

27 september 2011 Consultancy.nl

Alstom Transport, een internationale leverancier van spoorproducten, heeft in het afgelopen jaar adviesbureau Altran ingehuurd om zijn supply chain en inkoopfuncties te verbeteren. Altran heeft geholpen bij de realisering van significante supply chain-verbeteringen voor zowel medewerkers als klanten (3rd party-leveranciers en passagiers). Het Altran-team bestaat inmiddels uit twaalf consultants, gevestigd in onder andere de Verenigde Staten, Finland, Australië, Italië en Frankrijk.

Federico Polizzotto, Supply Chain Director van Alstom Transport, zei: “We hebben voor Altran gekozen vanwege zijn multidisciplinaire expertise in meerdere marktsectoren. We zijn tot ons partnership gekomen onder een raamovereenkomst, wat voor continuïteit zorgt en helpt bij het opbouwen van een langetermijnrelatie.”

Alstom zei verder over de toegevoegde waarde van de Altran consultants: “De ondersteuning van Altran heeft zonder twijfel een verbetering opgeleverd in de supply chain-effectiviteit. Het gaat daarbij om de beschikbaarheid van materialen en de reactie op planningswijzigingen. We besparen veel tijd op de markt en het aantal initiatieven voor technologische innovatie is gegroeid als gevolg van procesverbeteringen. Verder hebben we onze leveranciersportfolio gerationaliseerd en de voorwaarden met onze belangrijkste leveranciers verbeterd. Geleidelijk zien we onze prestaties en de klanttevredenheid stijgen.”

Over Alstom Transport
Alstom Transport is een internationale leverancier van end-to-end-producten, variërend van treinen tot signaalproducten en infrastructuur. Alstom is aanwezig in meer dan 60 landen, heeft meer dan 27.000 medewerkers in dienst en had in het afgelopen fiscale jaar een totale omzet van €5.8 miljard.

Nieuws