KienhuisHoving begeleidt fusie PNO Consultants en Econet

02 oktober 2007 Consultancy.nl

De fusie tussen het Nederlandse PNO Consultants en het Spaanse Econet is begeleid door advocatenkantoor KienhuisHoving. KienhuisHoving treedt al jaren op als advocaat van PNO en was o.a. ook betrokken bij de overname van de subsidietak van Ernst & Young Nederland (E&Y Grants & Incentives) medio juli. Door de fusie tussen de twee Europese grootmachten onstaat een van de grootste spelers in de subsidiebranche.

In een interview met juridisch platform Mr. Online zei Rutger Prakke, dealmaker voor KienhuisHoving, het volgende over de samenwerking: “PNO Consultants is actief op het gebied van het begeleiden van subsidieaanvragen in binnen- en buitenland. PNO heeft een ambitieuze groeistrategie die er toe heeft geleid dat eerder dit jaar in Nederland de afdeling Grants & Incentives van Ernst & Young is overgenomen. Op 28 september 2007 is de fusie tussen PNO en het Spaanse Econet geëffectueerd als gevolg waarvan er een Europese organisatie is ontstaan met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije, Oostenrijk, Italië en Spanje. In het licht van de beoogde toekomstige samenwerking moest er niet alleen onderhandeld worden over de waardering van de beide ondernemingen, maar moest tevens worden besloten over het benoemen van Spaanse managers in bestuursorganen van PNO en andersom. Tijdens dit proces diende partijen ervoor te waken dat het vertrouwen in elkaar niet onnodig onder druk kwam te staan.”

Amsterdam en Madrid
De advocaat vervolgt: “De onderhandelingen werden deels in Madrid gevoerd en deels in Amsterdam en hebben uiteindelijk tot een closing in Madrid geleid, waarbij de aandelenoverdracht door een Spaanse notaris werd geëffectueerd. Volgens goed Nederlands gebruik was het voorstel van PNO om betaling van de koopprijs via de kwaliteitsrekening van de notaris te laten verlopen, doch het bleek al snel dat men daar in Spanje toch anders tegen aan keek: door middel van bankcheques diende de koopprijs betaalbaar te worden gesteld. KienhuisHoving treedt al jaren op als advocaat van PNO. Door de recente overnames hebben wij het drukker dan gebruikelijk en het contact met het management van PNO is dan ook erg intensief. De lijnen zijn kort en gezamenlijk wordt een efficiënt overnameproces nagestreefd wat het werken met PNO plezierig en aantrekkelijk maakt. Wij zijn benieuwd of er nu een consolidatiefase aanbreekt of dat er nog verdere overnameplannen bestaan. De tijd zal het leren.”

Nieuws