Novius lanceert nieuwe dochteronderneming

06 oktober 2010 Novius

Met enthousiasme kondigt Novius Business & Information Management aan dat haar organisatie per 1 juli 2010 is uitgebreid met een nieuwe dochteronderneming "Novius Operational Information Management" (Novius OIM) onder leiding van Pascal Heithuis.

Novius Operational Information Management (OIM)

“Novius OIM” gaat zich richten op het operationele deel van Informatie Management, waarmee zij de keten vervolmaakt van de bestaande dienstverlening van Novius. “Hiermee hopen we de grote vraag naar totale dienstverlening op Informatie Managementgebied te kunnen invullen”, aldus Pascal. “Het jonge vakgebied kent verschillende invullingen, waarvan Functioneel Beheer de bekendste is.” Functioneel Beheer, zoals bedoeld binnen BiSL wordt echter zelden volledig ingevuld, vanwege gebrek aan aansluiting met de plannings- & ontwikkelingsfasen in de IM-keten en counter-parts.

Uit ervaring blijkt dat in organisaties het Operationeel Informatie Management onvoldoende aandacht krijgt. Organisaties ontwikkelen zich nu stapsgewijs naar een meer volwassen informatieplanning, architectuurfunctie en programmamanagement. Echter zonder hierbij nog voldoende stil te staan bij de dagelijkse operationele vraagstukken van informatievoorziening en hoe het resultaat van alle projecten kan worden geïntegreerd en beheerd. Professionele invulling op dit terrein blijkt dus noodzakelijk om de échte brug tussen Business en ICT te kunnen slaan.

In lijn met groeistrategie van Novius

Het uitbreiden van Novius met een dochterbedrijf past in de groeistrategie van de onderneming, waarbij inhoudelijk hoog gekwalificeerde dienstverlening  het uitgangspunt is. “Met Novius OIM willen we de beste worden van Nederland. Een hoog streven, maar onze klanten verwachten niet anders van ons.” Aldus Eric Broos (partner en mede-oprichter van Novius). We worden door onze klanten enorm gewaardeerd om onze brede kijk op bedrijfsinrichting: de samenhang van producten/diensten, processen en ICT (omvat in het “Novius-raamwerk”). Wij moeten de opgebouwde voorsprong behouden, nu klanten – naast succesvol blijven vernieuwen – ook steeds afhankelijker worden van een perfecte IM/IT-operatie. Ook hier zullen we ze weer leading-edge ondersteunen om hun organisaties succesvoller te maken.

Vakgroep Project & Implementatiemanagement

In februari vorig jaarde lanceerde Novius ook een nieuwe vakgroep - Novius Project & Implementatiemanagement. De vakgroep ontstond uit een 'fusie' tussen twee bestaande vakgroepen binnen het adviesbureau.

Over Novius

Novius geeft richting aan complexe transformaties van organisaties. We realiseren voor klanten duurzaam verbeterde bedrijfsresultaten, door een op de strategie afgestemde, geïntegreerde inzet van ICT en nieuwe organisatieconcepten. Het bureau, gevestigd in Amersfoort, heeft circa 50 adviseurs in dienst. Tot de klantenkring van Novius behoort het hoger- en topmanagement van de Nederlandse Top-500 organisaties.

Voor meer informatie kunt u zich richten tot het bedrijfsprofiel van Novius en de website van Novius. U kunt ook contact opnemen met Pascal Heithuis +31 6 42530509.

Nieuws