Twynstra Gudde wil duidelijkheid over dierentuin Emmen

13 juli 2011 Consultancy.nl

Twynstra Gudde wil duidelijkheid van de gemeente Emmen over de toekomst van dierentuin Emmen. Dat laat het adviesbureau weten in een brief aan het college van de gemeente.

De gemeente heeft plannen om de binnenstad van Emmen, en dus ook het dierenpark, ingrijpend te veranderen. Het project, genaamd 'Project Atalanta' voorziet in een verhuizing van het dierenpark van de binnenstad naar een plek buiten de stad. Het dierenpark moet dan een mensenpark worden.

In een brief vraagt het bureau wanneer het college beslist over het nieuwste businessplan voor het nieuwe dierenpark. Ook wil het weten wat de exacte planning is van alle Atalanta-onderdelen, waaronder ook een nieuw theater en de ondertunneling van de Hondsrugweg. Twynstra Gudde moet de raad informeren over de haalbaarheid van alle plannen en wil daarvoor voldoende voorbereidingstijd. De raad krijgt binnenkort een nieuw bedrijfsplan voor de nieuwe dierentuin gepresenteerd. Dit plan mag maximaal 205 miljoen euro kosten en is onder leiding van oud-KNVB-baas Henk Kesler opgesteld.

Nieuws