Adviesbureau opereert volledig klimaatneutraal in CO2

15 juli 2011 Consultancy.nl

Het adviesbureau Quintessence Management en Consultancy heeft een grote stap gezet op het gebied van duurzaamheid. Het adviesbureau, dat non-profit klant adviseert over vraagstukken in hun bedrijfsvoering, werkt sinds kort volledig klimaatneutraal. Het berekent haar CO2-uitstoot en compenseert het vervolgens via zogenaamde Carbon Credits.

In Nederland is Quintessence een van de eerste adviesbureaus die volledig klimaatneutraal opereert. Wereldwijd zijn er verschillende strategy consulting en management consulting bureaus die al hun CO2 uitstoot compenseren. In juli 2010 maakte A.T. Kearney bekend dat het, naar eigen zeggen als eerste consultancykantoor in de adviesbranche, CO2-neutraal opereert in zijn adviesdiensten.

Elk half jaar berekent het adviesbureau, samen met FairClimateFund, de CO2 uitstoot en naar aanleiding daarvan wordt de juiste hoeveelheid Carbon Credits aangekocht. Onlangs heeft de eerste compensatie plaatsgevonden voor de eerste helft van 2011. Een deel van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door het energie verbruik van kantoor, maar een groter deel wordt veroorzaakt door zakelijk reizen met auto, vliegtuig of andere vormen van transport. Naast de zakelijke uitstoot wordt gelijktijdig ook het privé aandeel berekend en gecompenseerd.

Henk Koppelaar, directeur Quintessence: “Wij geloven in duurzaam leven en werken. Daarom zijn we er trots op dat de activiteiten van Quintessence Management en Consultancy vanaf nu geen negatieve invloed meer hebben op het klimaat.

Compensatie via het ‘Basa Magogo’ project

De compensatie vindt plaats door de aankoop van geverifieerde Carbon Credits van het ‘Basa Magogo’ project in Zuid Afrika. FairClimateFund en het NOVA Instituut zetten zich in voor efficiëntere en duurzame energie en geeft voorlichting over stookmethodes. Deze stookmethode zorgt voor minder CO2-uitstoot.

FairClimateFund is een bedrijf dat de CO2- uitstoot van bedrijven en particulieren meet. Ook ondersteunt het klanten met het verminderen en vergroenen en geeft de mogelijkheid om klimaatneutraal te worden, door duurzame projecten in ontwikkelingslanden te steunen.

Nieuws