Finace lanceert afdeling Finace Security Services

11 juni 2002 Consultancy.nl

Finace heeft een nieuwe klantenpropositie gelanceerd: Finace Security Services. De propositie gaat zich richten op de beveiliging van automatiseringssystemen. Een van de diensten wordt een zogenaamde ‘ICT stresstest’: klanten kunnen hun beveiligingsmaatregelen testen door middel van zogenaamde penetratietesten. Daarnaast gaat de dienstverlener ook diensten aanbieden om organisatorische aspecten van een ICT omgeving te testen.

“In toenemende mate is het bedrijfsleven voor een adequate bedrijfsvoering afhankelijk van de informatie- en communicatietechnologie. Dat maakt de organisaties steeds kwetsbaarder voor ongewenste inmenging van buitenaf. De noodzaak voor informatiebeveiliging groeit daarom sterk. Informatiebeveiliging vereist meer dan alleen het inzetten van beveiligingstechnieken zoals firewalls, antivirussoftware en password management systemen. Informatiebeveiliging dient aangepakt te worden door techniek en organisatie te combineren” aldus het persbericht van het adviesbureau.

Finace banner

ICT penetratietest
Een penetratietest kan ingezet worden om te onderzoeken hoe kwetsbaar een organisatie of instelling is voor eventuele gevaren (misbruik door derden van eventueel aanwezige zwakheden). Technische zwakheden kunnen zo opgespoord worden en met de opgedane kennis kan het beveiligingsniveau worden bijgesteld.

Organisatorische aspecten
Het organisatorische aspect van informatiebeveiliging wordt door Finace Security Services onderzocht door middel van een nulmeting, welke gebaseerd is op de “Code voor Informatiebeveiliging (ISO17799)”. Er wordt getoetst in hoeverre de organisatie zich conformeert aan de 127 beveiligingsmaatregelen uit de Code.

Nieuws

Meer nieuws over