Adviesbureau Capco breidt uit in de VS

28 september 2009 Consultancy.nl

Capco, de provider van consulting en managed services in de financiële service industrie, afkomstig uit de Benelux, heeft vandaag een significant groeiinitiatief aangekondigd in Noord-Amerika, dat is ontworpen om de toekomstige uitbreiding van het bedrijf in die markt te stimuleren.

Capco breidt zijn management- en technologieadvies service in Noord Amerika uit in meerdere gebieden, die de expertise van het bedrijf in operationele en diepere financiële service moet uitbreiden met industriële ervaring. Deze kwaliteiten zijn ontworpen om Capco’s klanten te helpen leren omgaan met krediet- en marktrisico, vergrote regulerende compliance, fusie-integratie en de overgang naar “next generation” technologieplatforms.

Capco zei de beste partners en adviseurs vanuit vele van de grotere nationale adviesbureaus en industrie aan te trekken, die perfecte first-hand expertise hebben in financiële services.

Capco heeft momenteel namelijk 1,000 consultants in dienst, waarvan 200 offshore en toegang tot meer dan 3,000 informatietechnologie ontwikkelaars. In Noord-Amerika zal Capco’s groeiplan aan het eind van het jaar 40 partners/directors en uiteindelijk 500 adviseurs toevoegen, wat Capco tot een van ’s werelds grootste financiële service adviesbureaus zal maken.

“Jarenlang hebben toonaangevende bedrijven in de financiële service vertrouwd op Capco om de complexiteiten in hun zaken te versimpelen”, zei Rob Heyvaert, oprichter en CEO van Capco. “Nu introduceren we een groeistrategie die ons de mogelijkheid geeft om klanten wereldwijd te helpen om voordeel te halen uit kansen in de post-crisis wereld. We stellen toonaangevende industrieprofessionals aan met jarenlange ervaring in grensoverschrijdende verbintenissen met wereldwijde financiële service-instituten.”

BearingPoint’s failliesement in de VS eerder dit jaar heeft Capco de mogelijkheid gegeven om de uitbreiding in Noord-Amerika te versnellen. 5 van de 11 seniors die het bedrijf recentelijk heeft aangesteld in Noord-Amerika komen van BearingPoint, samen met nog 2 overige BearingPoint alumni.

Nieuws