Bain & Company opent kantoor in Rio de Janeiro Brazilie

05 augustus 2011 Consultancy.nl

Bain & Company heft bekendgemaakt dat het een nieuw kantoor in Rio de Janeiro gaat openen. Het kantoor zal worden opgezet door drie Bain partners en zal in het eerste jaar groeien naar 30 adviseurs. De ambitieuze doelstelling heeft te maken met de grote vraag naar strategische adviesdiensten in de regio, als gevolg van het naderende WK in 2014 en vraag uit de olie- en gassector.

Volgens analisten zal Rio de Janeiro in de komende jaren een van de wereldwijde belangrijkste nieuwe bestemmingen worden in de olie- en gassector. Dat komt doordat er onlangs een mega “pre-salt” olieveld is ontdekt, waardoor grote multinations als Schlumberger, Petrobras, Rolls-Royce en BP zich in een rap tempo vestigen in het gebied. Zo heeft Petrobras, een diepwater oliespecialist, aangekondigd dat het $224 miljard gaat investeren in de komende jaren om het olieveld te winnen. De verwachting is dat de ontdekking het aantal geproduceerde vaten in Brazilië zal verdubbelen naar 4 miljoen vaten per dag in 6-7 seven jaar en 6 miljoen vaten in 12-13 jaar.

Talent de grootste uitdaging
Bain & Company heeft al aangegeven dat het vinden van het juiste talent in Rio de Janeiro de grootste uitdaging vormt. Giovanni Fiorentino, voorzitter van Bain & Company in Zuid Amerika, zei hierover: “ het is een geweldeige uitdaging om geschikt talent te vinden omdat iedereen achter dezelfde talenten aanzit”.

Nieuws

Meer nieuws over