Accenture transformeert inkoopfunctie van Londen

15 maart 2011 Accenture

Accenture heeft een vijfjarig contract bij de City van Londen gewonnen.

Accenture zal de City helpen bij het reduceren van zijn procurementkosten, door een nieuw procurement shared service centre te creëren. Het uiteindelijke doel van het project is een besparing van ongeveer £30 miljoen over vijf jaar en de vestiging van een wereldklasse inkooporganisatie.

Onder het contract is een deel van Accenture’s tarieven direct gekoppeld aan de besparingen die door het project worden gerealiseerd. Accenture zal zich in eerste instantie focussen op het leveren van strategic sourcing – besparingen op de City’s veelzijdige leveranciersbasis.

Daarnaast zal Accenture de aansturing van procurement operations door de City wijzigen. Een integraal deel van het transformatieprogramma bestaat uit change management. Het adviesbureau zal een training verzorgen voor zowel het projectteam als de Londen City procurementmedewerkers.

“De City zoekt continu naar besparingen en efficiencyverbeteringen in de aansturing van zijn procurement- en procure-to-pay-functies”, zei Chris Bilsland, financieel directeur van de City of London Corporation. “We hebben voor Accenture gekozen vanwege zijn bewezen succes in het leveren van procurement services aan organisaties over de hele wereld, hoewel dit nieuwe contract natuurlijk vooral een aanvulling is op onze inzet voor lokale procurement. De City of London Corporation zal zowel de financiële als niet-financiële voordelen ook na de contractperiode blijven ondervinden.”

“Ons doel is om meer dan £30 miljoen over vijf jaar te besparen voor de City of London Corporation”, zei Mark Lyons, Accenture’s managing director voor gezondheid en publieke diensten in Engeland en Ierland. “Deze innovatieve, value-based overeenkomst verzekert dat zowel Accenture als de City of London Corporation toegewijd zijn in het bereiken van deze besparingen. Accenture zal zijn uitgebreide industrievaardigheden en –inzichten gebruiken voor continue verbeteringen in de City.”

Nieuws

Meer nieuws over