Accenture tekent ICT contract met Europees Parlement

06 september 2011 Consultancy.nl

Accenture heeft een overeenkomst getekend met het Europees Parlement voor het leveren van IT applicatiediensten. De overeenkomst heeft een waarde van €12 miljoen. Het omvat het ontwikkelen, onderhouden en ondersteunen van verschillende applicaties binnen de gehele operationele omgeving van het parlement. De overeenkomst streeft naar het ondersteunen van de overkoepelende IT-strategie en het stimuleren van efficiëntie binnen het Europese instituut.

Het contract is toegekend na een competitieve aanbestedingsprocedure. Accenture zal toezien op de ontwikkeling en integratie van nieuwe applicaties in functionele gebieden zoals human resources, financiën, logistiek en administratief beheer.

“Zowel bedrijven als overheden zijn in toenemende mate op zoek naar ondersteuning op het gebied van applicatieontwikkeling. Dit om er voor te zorgen dat hun organisaties opereren volgens de hoogste normen voor het bereiken van efficiëntie ”, aldus Sean Shine, managing director van de Accenture Health & Public Service praktijk in Europa, Afrika en Latijns-Amerika. “Voor de komende vier jaar zal Accenture nieuwe functies en applicaties analyseren, ontwerpen, bouwen, testen en implementeren als een managed service. Het verheugt ons voor de eerste keer met het Europees Parlement te mogen samenwerken”.

Nieuws