Accenture organiseert 3de Zuidas Run voor bedrijven

04 maart 2011 Accenture

Op zondag 29 mei 2011 vindt alweer de derde editie van de Zuidas Run plaats. In 2008 geïnitieerd door Accenture, is dit prominente Zuidas evenement inmiddels uitgegroeid tot dé Business Run van Nederland. Het parcours van de Zuidas Run loopt dwars door het economisch centrum van ons land, met de finish op het Gustav Mahlerplein in Amsterdam.

Maatschappelijke gedrevenheid

Duizenden bankiers, consultants, ambtenaren en juristen werken zich de komende maanden weer in het zweet om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen van de wedstrijden van 4 en 10 Engelse Mijl. Voor de Zuidasser van de toekomst vindt op dezelfde dag de Kids Run van 1 km plaats (voor kinderen tot en met 10 jaar). Stichting Zuidas Run, waarin de Zuidas Run partnerorganisaties zich hebben verenigd, draagt zorg voor een uitgebreid trainingscurriculum gericht op de diverse beroepsgroepen. De trainingen vinden plaats in het Olympisch Stadion, maar ook tussen de kantoorpanden op Zuidas.

Daarnaast komen sport en zaken samen tijdens inhoudelijke workshops, waarin de Zuidassers wordt uitgelegd welke invloed een sportieve levenswijze kan hebben op hun productiviteit op de werkvloer. Organisator Jochem Vollaard van initiatiefnemer Accenture: "Vitaliteit van werknemers is een speerpunt voor alle bedrijven op Zuidas, maar ook daarbuiten. De trainers dragen daar met plezier aan bij door bedrijventeams te begeleiden in voorbereiding op de Zuidas Run. Zo zetten we met trots weer een evenement neer waar zakelijk zuidas, sportiviteit en maatschappelijke gedrevenheid elkaar ontmoeten."

Succesvolle samenwerking

Christiaan Huijg, Directeur van Gold Partner WTC Amsterdam, over de Zuidas Run: "De Zuidas Run is een goed voorbeeld van succesvolle samenwerking van bedrijven en organisaties op Zuidas. Organisaties komen nader tot elkaar en geven zo een belangrijke en positieve impuls aan de ontwikkeling van de Zuidas. Daarnaast dragen we gezamenlijk bij aan een schitterend goed doel."De Zuidas Run ondersteunt jaarlijks een goed doel. Het goede doel van de Zuidas Run 2011 is VUmc Cancer Center Amsterdam. Met hun deelname aan de Zuidas Run steunen de hardlopers het project Fit ondanks kanker, dat kankerpatiënten een persoonlijk trainingsprogramma biedt om tijdens hun zware behandeling in goede conditie te blijven.

Zie de website www.zuidasrun.nl voor meer informatie.

Nieuws