Accenture ontwikkelt besparingsprogramma Spanje

22 maart 2012 Consultancy.nl

De Spaanse overheid heeft Accenture ingehuurd om een besparingsprogramma te ontwikkelen voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Doelstelling is om bedrijfsvoering van de afdeling Openbare Veiligheid efficiënter in te richten en zodoende een kostenbesparing van tientallen miljoenen te realiseren. Opmerkelijk is dat het adviesbureau een deel van zijn tarieven direct koppelt aan het succes van de business case en implementatie.

Nélida Santos, woordvoerder van de Spaanse overheid: “Wij geloven dat dit project model zal staan voor de kostenverlagingsprogramma's die de regering in de toekomst zal implementeren, vanwege de bezuinigingen van de ministeries die ernaar streven efficiëntere werkwijzen te hanteren zonder dat de burgers hiervoor moeten inleveren. Dit nieuwe partnerschapsmodel is niet alleen innovatief maar ook noodzakelijk”.

Ger Daly, directeur Openbare Veiligheidszaken over de samenwerking met Accenture: “Organisaties in de hele wereld komen bij het aanpakken van de misdaad voor unieke uitdagingen te staan omdat zij ernaar streven minder operationele kosten te maken en hulpbronnen beter te benutten. Met behulp van een geïntegreerde vlootbeheerstrategie, ondersteund door zorgvuldig gestructureerde activiteiten en technologie, wordt niet alleen op korte termijn bespaard, maar kunnen ook op langere termijn gunstige financiële resultaten worden geboekt.”

Value based billing
Volgens Carlos Coll, senior executive bij Accenture Health & Public Service, is de value-based billing overeenkomst een primeur in Spanje: “Deze op waarde gebaseerde overeenkomst, die voor Spanje nieuw is in de publieke sector, vertegenwoordigt een moderne en flexibele werkmethode voor onze klanten in de openbare sector, in tijden dat de financiën schaars zijn.”

Nieuws