Accenture ondersteunt Canon met nieuw adviesbedrijf

14 oktober 2010 Consultancy.nl

Tijdens de Canon Expo in Parijs is bekend geworden dat printer en camera specialist Canon adviesbureau Accenture heeft ingehuurd om te ondersteunen met de oprichting van een nieuwe Canon business unit. Financiële details van het project zijn niet bekendgemaakt.

Canon start een adviesbedrijf voor document- en informatiemanagement voor grote multinationals. De business unit moet op termijn uitgroeien tot vijfhonderd adviseurs die organisaties helpen bij het beheer van de groeiende stroom aan bedrijfsinformatie.

Nieuwe adviesbedrijf operationeel in 10 landen eind 2011

Het adviesbedrijf wordt eerst opgezet in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Finland en Oostenrijk. In 2011 wordt die groep met zes landen uitgebreid. Het is op dit moment niet bekend of de adviestak ook in Nederland wordt opgericht.

Management en IT consulting bureau Accenture is ingehuurd voor het opzetten van deze vestigingen. Accenture zal ondersteunen met het opstellen van de strategie van de nieuwe organisatie, het organisatieontwerp, procesdesign & procesmanagement en meerdere ICT consulting diensten.

Canon strategie: van producten naar diensten

Op de Canon Expo maakte de leverancier van camera's en printproducten haar bedrijfsstrategie bekend. Canon stelt dat diensten - ten opzichte van producten - steeds belangrijker worden in de bedrijfsstrategie. Ook meldt Canon dat blijft kijken naar interessante fusie en overname kandidaten die het product- en dienstenaanbod kunnen versterken.

Nieuws

Meer nieuws over