Accenture Nederland heeft 2000 adviseurs en consultants

02 juni 2006 Accenture
Profiel
Meer nieuws over

2000ste adviseur gestart bij Accenture Nederland: personeelsbestand in 2,5 jaar verdubbeld

Bij Accenture Nederland is per 1 juni de 2000ste werknemer aan de slag gegaan. In januari 2004 nam Accenture Nederland de 1000ste medewerker aan en 1 juni 2006 verwelkomde Accenture de 2000ste. Hiermee is het aantal medewerkers van Accenture Nederland binnen twee en een half jaar verdubbeld. De samenstelling van het personeelsbestand is in diezelfde periode veranderd van pure business consultants naar ook technologie consultants, programmeurs en call center managers. De expertise van het personeel is nu ook min of meer evenredig verdeeld over de drie diensten die Accenture biedt: consulting, technologie en outsourcing.

Niet alleen heeft Accenture Nederland in de afgelopen twee en een half jaar een sterke groei doorgemaakt in het aantal medewerkers, maar ook het aanbod van services en diensten is fors uitgebreid. Voorbeelden zijn de afgelopen jaar gestarte CRM afdeling, de afdeling die bedrijven ondersteunt hun IT-effectiviteit te verhogen en de gezondheidszorg expertise. De nieuwste loot aan de stam is Accenture Business Services. Deze afdeling helpt bedrijven om zowel strategische als hands-on administratieve en IT gerelateerde vraagstukken op te lossen.

“Onze opdrachtgevers erkennen dat wij kwaliteit leveren en waarmaken wat bij beloven binnen het gestelde budget, tijd en doelstelling. Wij zien dit onder andere terug in het aantal opdrachten van zowel bestaande als ook nieuwe klanten. Dit heeft ertoe geleid dat Accenture de afgelopen jaren harder is gegroeid dan de markt. Ons groeitempo van de afgelopen jaren willen wij graag vasthouden. Wij blijven daarom zoeken naar getalenteerde medewerkers die hun talenten bij Accenture verder willen ontwikkelen ”, aldus Sander van ’t Noordende, Managing Director van Accenture Nederland tijdens de ‘New Hire-dagen’ op 1 en 2 juni 2006 waarbij Accenture haar 2000ste werknemer verwelkomde.

Accenture verwelkomt per maand ruim 50 nieuwe medewerkers. Deze medewerkers krijgen hun eerste, van de vele trainingen, op hun eerste twee werkdagen. Tijdens deze ‘New Hire-dagen’ leren nieuwe medewerkers alles over hoe zij hun carrière bij Accenture optimaal kunnen laten verlopen. “Dankzij onze goede management development programma’s gaan deze talenten een succesvolle carrière binnen onze onderneming tegemoet”, aldus Annemieke Mossou, HR manager van het adviesbureau.