Accenture koopt risk management consultancy

19 februari 2010 Consultancy.nl

Accenture heeft RiskControl gekocht, een risk management adviesbureau uit Rio de Janeiro, om zijn aanbod van risicodiensten in Zuid-Amerika aan te vullen en uit te breiden. RiskControl zal worden geïntegreerd in Accenture’s nieuwe Risk Management servicelijn.

De acquisitie omvat RiskControl’s medewerkers en dienstenaanbod evenals zijn end-to-end software tool, RiskControl, een softwareplatform dat bedrijven helpt met het aansturen, controleren en evalueren van risico’s binnen hun bedrijf. De software wordt primair gebruikt binnen financiële diensteninstituties om de blootstelling van balance-sheets aan marktrisicofactors als fluctuaties in rentekoersen, buitenlandse wisselkoersen, aandelenkoersen, indexen of commodityprijzen te beheren.

“Gewerkt hebbende met leidende financiële instituten en andere marktsectoren, zal het team van RiskControl waardevolle ervaring meebrengen naar Accenture’s Risk Management servicelijn, in het land waar op dit moment bedrijven zich in toenemende mate bewust zijn van de noodzaak voor sterkere risicomanagement-vaardigheden”, zei Carlos Vianna, de senior executive die verantwoordelijk is voor Accenture’s Risk Management servicelijn in Brazilië. Wanneer Braziliaanse bedrijven rijpen en groeien, hebben ze sterkere, beter geïntegreerde risicomanagement-vaardigheden nodig die hen helpen te begrijpen hoe verschillende beslissingen hun bottom line beïnvloeden en die informatie te balanceren tegenover potentiële risico’s.”

Vianna zei dat Accenture toegewijd is om zijn Risk Management bedrijf in 2010 en verder te laten groeien, en dat het de groeiende noodzaak voor risicomanagement-diensten wereldwijd herkent. Uit een onderzoek adviesbureau Accenture in 2009 bleek dat 85% van de CFO’s en senior finance and risk executives in 21 landen ontevreden zijn met hun risicomanagement-vaardigheden, en dat 40% van hen deze vaardigheden had vergroot of gepland had deze te vergroten.

“De acquisitie van RiskControl onderstreept onze toewijding in het leveren van een robuuste verzameling van risicomanagement-diensten aan onze klanten, en in het aangeven van hun noodzaak aan verbeterde risicomanagement-vaardigheden”, zei Steve Culp, managing director van Accenture’s Risk Management servicelijn. “We willen een organisatie zijn naar wie bedrijven zich wenden voor hun risicomanagement-diensten, ongeacht de industrie of unieke bedrijven die bestaan in hun omgeving.”

Nieuws

Meer nieuws over