Accenture Innovation Awards 2011 van start

12 mei 2011 Accenture

Vandaag opent Accenture de inschrijving voor de Innovation Awards 2011. De Innovation Awards worden dit jaar voor de vijfde keer op rij toegekend aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland. Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie, hen bij elkaar te brengen ter verdere stimulatie en om innovatie in Nederland in kaart te brengen. Drie nieuwe sectoren toegevoegd Naast de inmiddels bekende, jaarlijkse juryprijs “De Blauwe Tulp” voor partijen uit de ‘Media, Communications en High-Tech’ industrie en voor partijen uit de Financiële Dienstverlening, wordt de award dit jaar voor het eerst tevens toegekend aan de meest innovatieve concepten in de industrieën voor ‘Consumer Products & Agri’, ‘Health & Public Service’ en ‘Energy’. Elke sector heeft een eigen inschrijfpagina op www.innovation-awards.nl. De website bevat naast informatie over de beoordeling en veel gestelde vragen, ook een database waarin alle concepten die de afgelopen jaren zijn ingestuurd, te doorzoeken zijn. In totaal gaat het om zo’n duizend concepten.

Inschrijven
Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. In elk van de vijf branches is “De Blauwe Tulp” te winnen, de jaarlijkse juryprijs. Daarnaast wordt ook de Publieksprijs in elke sector uitgereikt. Voor deze laatste kan iedereen in Nederland in oktober zijn voorkeur uitspreken door te stemmen op de website www.innovation-awards.nl. Een vakjury beoordeelt de concepten op innovativiteit, succes en potentie en maakt op 10 november 2011 de tien winnaars bekend. Inschrijven kan tot 1 augustus 2011. Naast inschrijven is het mogelijk een persoonlijke favoriet aan te dragen via ‘Tip een concept’.

Winnaars eerdere edities
De Accenture Innovation Awards kent een rijke historie aan winnaars die een significante rol hebben gespeeld op het gebied van innovatie in Nederland. Bij de industrie Media, Communications & High Tech won TenPages.com in 2010 de Blauwe Tulp. In 2009 was dat Layar. Ook Myngle (2008) en SellaBand (2007) wonnen de prestigieuze prijs die garant staat voor een aantrekkelijk bedrag aan mediawaarde en volop media-aandacht. De Publieksprijs werd uitgereikt aan CataWiki (2010), Amber Alert (2009), Buienradar.nl (2008) en Hyves (2007).

Nieuws

Meer nieuws over