Accenture en Hackett Group bundelen diensten in VS

23 maart 2012 Consultancy.nl

Accenture en The Hackett Group zijn in de Verenigde Staten overeengekomen om samen te werken aan projecten in de universiteitssector. De adviesbureaus zullen gezamenlijk diensten aanbieden aan universiteiten om administratieve kosten te reduceren en de efficiëntie te verbeteren, als reactie op de toenemende financiële en operationele druk in de markt.

De samenwerking is gebaseerd op de succesvolle afsluiting van meerdere gezamenlijke projecten in de branche tijdens de afgelopen jaren. Onder de projecten bevinden zich Shared Services Assessments, back office benchmarking assessments en functionele projecten op het gebied van HR, procurement accounts payable, IT en juridische zaken. Projecten zijn afgerond voor onder andere Indiana University, Miami University en The University of Massachusetts.

“Universiteiten hebben te maken met dezelfde zware omstandigheden als de meeste staten en lokale overheden, namelijk een groeiende kloof tussen een stagnerende of traag groeiende omzet enerzijds, en snel stijgende uitgaven om hun essentiële diensten te leveren anderzijds”, zei Dan London, managing director van Accenture'’s Health & Public Service operating group in Noord-Amerika. “Door voort te bouwen op benaderingen die bewezen hebben succesvol te zijn om bedrijven te stroomlijnen en efficiënter te maken hebben onderwijsinstituties en –systemen geweldige mogelijkheden om beter gebruik te maken van hun schaarse budgetten.”

Volgens Anthony Snowball, Global Benchmark Practice Leader van The Hackett Group: “De operationele uitdaging waar universiteiten vandaag de dag voor staan zijn vergelijkbaar met die in het bedrijfsleven. Instituties moeten hun werknemers betalen, hun voorraden beheren, complexe IT-infrastructuren behouden en problemen oplossen rondom reorganisaties, standaardisatie en technologie.”

Nieuws