Accenture en CEVA Logistics sluiten vijfjarig contract

29 maart 2011 Accenture

Accenture heeft een meerjarig contract gesloten met de wereldwijde logistieke dienstverlener CEVA. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Nederland, schakelt Accenture in voor finance en accounting (F&A) business process outsourcing (BPO) en management consulting services.

Accenture levert CEVA F&A BPO services inclusief debiteuren, crediteuren, maandafsluitingen, balansreconciliatie en rapportage. Deze services worden ondersteund door het Accenture Global Delivery Network via centra in India, Roemenië en Argentinië.

De management consulting services zijn gericht op de harmonisatie en herinrichting van een aantal operationele processen binnen CEVA. Door de combinatie van management consulting en F&A BPO kan het logistieke bedrijf de transformatie van financiële processen versnellen. Dit geldt zowel voor het deel dat het bedrijf heeft uitbesteed als voor de activiteiten die CEVA zelf uitvoert. Hierbij ligt de focus op het inrichten van end to end-processen.

Adviesbureau Accenture helpt CEVA om de grip op kostenbeheer te verbeteren en het weglekken van omzet te minimaliseren. Daarnaast wil het bedrijf de consistentie van de bedrijfsprocessen in de levenscycli van logistiek en levering verbeteren. Op basis van haar diepgaande branchekennis en vaardigheden ondersteunt Accenture CEVA bij het stroomlijnen van de backoffice-activiteiten. Hierdoor kan het bedrijf zich concentreren op het versterken van klantrelaties en ontwikkeling van innovatieve services.

“Omdat Accenture ruime ervaring met bedrijfstransformaties en BPO heeft, lag de keuze voor deze partner erg voor de hand”, zegt Rubin McDougal, CFO van CEVA. “Accenture beschikt over operationele kennis van onze activiteiten en kan zo een constructieve bijdrage aan ons transformatieproces leveren.”

Jan-Coen Smit, Senior Executive bij Accenture: “De bundeling van verschillende activiteiten en vaardigheden staat garant voor een kostenefficiënte, naadloze en uitgebreide dienstverlening. Zo zorgen we ervoor dat deze logistieke dienstverlener zich volledig kan toeleggen op het leveren van kwaliteit en innovatie aan klanten.”

Accenture levert CEVA al meer dan drie jaar uiteenlopende diensten. Met deze overeenkomst brengen beide partners de bestaande samenwerking op het vlak van management consulting en technologieprojecten op een hoger niveau.

Nieuws