IG&H breidt uit naar Belgische consultancymarkt

03 februari 2015 Consultancy.nl

IG&H Consulting & Interim heeft zijn footprint binnen de Belgische consultancymarkt uitgebreid. ParFinis, een Belgisch bureau waarmee het al een tijdje samenwerkte, wordt geïntegreerd binnen het adviesbedrijf en omgedoopt tot IG&H Consulting & Interim België. 

Met zo’n 120 professionals behoort IG&H Consulting tot een van de grotere adviesbureaus in de Nederlandse markt. Het advieskantoor specialiseert zich in drie markten: Financial Services, Zorg en Retail / Logistiek. De laatste jaren zag IG&H Consulting binnen het financial services segment in België de vraag naar zijn diensten toenemen. Enerzijds van bestaande Nederlandse klanten die ondersteuning nodig hebben in het buitenland, maar ook nieuwe klanten die voor IG&H kozen op basis van zijn trackrecord in de markt.

ParFinis
Om aan de toenemende vraag de voldoen, startte het consultancybureau in 2013 een zoektocht naar een partner in de Belgische consultancymarkt, waarbij de keuze viel op het Antwerpse ParFinis. In februari van vorig jaar sloten beide partijen een officieel partnership af en gaven aan dat ze hun krachten bundelen op het gebied van business development en project delivery, met een focus op de verzekeringssector. Ze ontwikkelden een gezamenlijk propositie, die erop gericht is klanten in de verzekeringsbranche te ondersteunen bij hun visie en de uitvoering ervan.

IG&H - Al 27 jaar leidend in Financial Services

De samenwerking pakte voor beide partijen gunstig uit, zegt Jan van Hasenbroek, oprichter & Managing Partner van IG&H Consulting & Interim: “Al vanaf de eerste kennismaking was de chemie op inhoud en samenwerking meteen voelbaar. We delen de gedrevenheid en de passie voor de sector, waarmee we werken aan het resultaat voor onze Nederlandse en Belgische klanten.” In het licht van de succesvolle samenwerking hebben de twee bedrijven hun relatie verder geïntensiveerd, met als resultaat een verdere krachtenbundeling en een samensmelting van hun merken. ParFinis verdwijnt van het toneel en gaat verder als IG&H Consulting & Interim België.

Het voormalige ParFinis werd opgericht in 2011 door Koen Knaepen, die momenteel de rol van Managing Partner vervult. Daarvoor was Knaepen jarenlang actief binnen onder meer de adviesbranche (o.a. bij het Belgische Qernel en PwC) en de financiële sector (o.a. Vaderlandsche, Axa en KBC Verzekeringen). Het bedrijf heeft ongeveer 15 adviseurs in dienst en daarnaast een uitgebreid network van associates die in opdracht van ParFinis project- en programmarollen bekleden. Als onderdeel van de deal heeft Knaepen zich als Associate Partner verbonden aan IG&H.

Knaepen toont zich verheugd over de deal met IG&H: “Al jaren begeleidt en adviseert IG&H bedrijven bij complexe strategische veranderingen naar nieuwe verdienmodellen in verzekeringen, pensioenen, hypotheken en vermogensopbouw. IG&H heeft dan ook de nodige kennis en tools om ook in ons land klanten een hoogkwalitatieve ondersteuning te geven.”

Koen Knaepen - IG&H Consulting

Met de krachtenbundeling verwachten de bureaus de Belgische markt nog beter te kunnen bedienen. Net als in Nederland staat de financiële sector in België grote uitdagingen te wachten, waaronder op het gebied van wetgeving, digitalisering en veranderd klantgedrag. Samen verwachten de bureaus hierop te kunnen inspelen door “een uitgebreid netwerk, diepgaande kennis van de (Belgische) sector, een end-to-dienstverlening van strategie tot executie en vele jaren ervaring”, aldus de partners. “De combinatie van IG&H’s ervaring, met de kennis van de Belgische sector en het netwerk dat ParFinis hier heeft opgebouwd, maakt dat we de markt kunnen benaderen met een ijzersterk en innovatief aanbod. Eén plus één is in dit geval wel degelijk gelijk aan drie”, sluit Knaepen af.

Vorig jaar betrad ook Dicitas Consulting, een specialist op het vlak van digitalisering, de Belgische en Luxemburgse adviesbranche. Met een geschatte omvang van €625 miljoen is de top van de Belgische consultancymarkt goed voor iets meer dan de helft van de Nederlandse markt.

Nieuws

Meer nieuws over