Omzet RSM International stijgt 18% naar 4,4 miljard

23 januari 2015 Consultancy.nl

Het wereldwijde audit-, tax-, en consultancynetwerk RSM International maakte het afgelopen boekjaar een flinke groei door. De omzet steeg met 18% naar $4.4 miljard, met name door een stijging van de inkomsten binnen audit en accountancy. De meeste groei was er echter voor consultancy – met een omzetstijging van 57%. Ook het personeelsbestand groeide met 17%, naar in totaal 37.500 medewerkers, mede als gevolg van negen nieuwe netwerkkantoren.

RSM International werd in 1954 opgericht en is het zevende wereldwijde netwerk van audit-, tax-, en consulting kantoren. Na een moeilijk jaar in 2013 maakte RSM International in 2014 een enorme groei door. De wereldwijde omzet steeg in dat boekjaar met 18% naar $4.4 miljard, vooral door de goede resultaten in Europa. Daar wist het netwerk een groei van 79% te behalen, wat met name toe te schrijven was aan de toevoeging van het voormalige Baker Tilly Berk netwerk in de UK. Verder zag RSM een groei van 22% in Latijns-Amerika, steeg de omzet in Afrika met 13%, was er een groei van 9% in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en kenden Noord-Amerika en de Azië/Pacific-regio respectievelijk groeipercentages van 8% en 2%.

Omzetverdeling van RSM International

De sector met het hoogste groeipercentage was consulting/advisory, met een omzetgroei van 57% naar $838 miljoen. De audit- en accountancy fees, die met 17% stegen, genereerden echter wel de meeste omzet ($2.2 miljard). Jean Stephens, CEO van RSM over de behaalde resultaten: “2014 was een sterk jaar waarin we groeiden binnen alle continenten en sectoren. De behaalde resultaten zijn een gevolg van onze strategische focus op verdere consolidatie, onze geavanceerde groeiprogramma’s en onze onvoorwaardelijke aandacht voor de meest hoogwaardige dienstverlening aan onze klanten.”

Omzetontwikkeling van RSM International

Naast een stijging van de omzet, groeide ook het aantal netwerkkantoren van RSM, met negen nieuwe kantoren binnen vier continenten: Benin, Burkina Faso, Kameroen, Ghana, Oeganda, Myanmar, Estland, de UK, en Panama. Het netwerk beslaat nu 112 landen, en zag zijn personeelsbestand groeien met 17% naar bijna 37.500 werknemers verspreid over 732 kantoren. Stephens concludeert: “We starten het nieuwe jaar vanuit een sterke positie. De kwaliteit van klanten en de mensen die we aantrekken zijn van wereldklasse. Het netwerk krijgt verder een boost door onze resultaten en we kijken uit naar de toekomst waarin we onze weg vervolgen, op weg naar verdere groei en succes voor onze netwerkkantoren en onze klanten in 2015.”

RSM Nederland
In Nederland wordt RSM vertegenwoordigd door drie kantoren: RSM Niehe Lancée Kooij (kantoren in Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Utrecht), RSM Wehrens Mennen De Vries (kantoren in Eindhoven, Heerlen, Maastricht, Roermond en Venlo) en RSM Tempelman (Rotterdam).

Nieuws

Meer nieuws over