TCS verlengt sponsoring van Amsterdam Marathon

23 januari 2015 Consultancy.nl

Tata Consulting Services heeft de samenwerking met de TCS Amsterdam Marathon verlengd met een periode van vijf jaar. Hiermee sponsort het ICT-adviesbureau het Vumc Amsterdam Cancer Centre, dat zich inzet in de strijd tegen kanker.

TCS Amsterdam Marathon
ICT-dienstverlener Tata Consultancy Services (TCS) is sinds 2011 de sponsor en naamgever van de TCS Amsterdam Marathon. Op 20 januari heeft het adviesbureau zijn sponsorcontract verlengd tot 2020. De overeenkomst werd getekend in aanwezigheid van Eric van der Burg, wethouder Sport bij de gemeente Amsterdam. De opbrengsten van de TCS Amsterdam Marathon gaan naar het Vumc Amsterdam Cancer Centre, dat hiermee kan blijven investeren in toponderzoek en de meest geavanceerde diagnose- en behandelingsapparatuur. Vorig jaar deden 42.500 deelnemers mee uit meer dan 80 landen, en haalden samen meer dan €500.000 op sinds 2011.

TCS Amsterdam Marathon

Grote eer
Amit Kaput, Directeur TCS Benelux, over de verlenging van het sponsorcontract: “Bij de TCS Amsterdam Marathon worden we elke keer weer geïnspireerd door de persoonlijke prestaties van de lopers, maar ook door het geld dat zij ophalen voor het goede doel, en door de bijzondere motivatie voor hun deelname. We beschouwen het als een eer om tot 2020 naamgevend sponsor van deze marathon te mogen zijn. We vinden het geweldig om mensen van over de hele wereld te laten deelnemen aan een van de grootste sportevenementen ter wereld, en daarmee tegelijkertijd een goed doel te kunnen ondersteunen.”

Naast het sponsorship zet TCS ook haar technologische kennis in om de ervaring van het evenement voor zowel lopers als supporters te versterken. Zo bouwt de ICT-dienstverlener elk jaar de officiële mobiele app van het evenement, en was het vorig jaar tevens verantwoordelijk voor de social media campagne om de nieuwe merkidentiteit ‘Superheroes’ te promoten, een initiatief dat de naamsbekendheid van de marathon moest vergroten. Ook de medewerkers en klanten van TCS dragen elk jaar bij aan het evenement, waarbij 4% van hen zelf meedoet aan het hardloopevenement.

Nieuws

Meer nieuws over