Groter Dubai kantoor voor luchtvaartexpert Helios

09 januari 2015 Consultancy.nl

Luchtvaartexpert Helios is naar een groter kantoor verhuisd in Dubai, om tegemoet te komen aan de groei en ambities van zijn lokale team. Zijn nieuwe, grotere onderkomen is gevestigd in Dubai’s Silicon Oasis zone.

Opgericht in 1996, is Helios een adviesbureau dat zijn focus exclusief richt op de luchtvaartsector. Zijn dienstenportfolio bevat een breed spectrum aan consultancy- en luchtvaardiensten, waaronder ‘business economics’, ‘planning & procurement’, ‘regulation’ en ‘sustainability’. Helios opereert vanuit kantoren in Farnborough (UK), Dubai (VAE) en Žilina (Slowakije), en is sinds 2013 onderdeel van EGis, een dienstverlener van Franse origine met meer dan 12.000 werknemers in zo’n 100 landen.

Helios en Egis

In 2012 besloot Helios om zich in Dubai te vestigen, voornamelijk om van de groeiende vraag naar adviesdiensten van vliegtuigmaatschappijen en de lokale luchtvaartmarkt te kunnen profiteren. Volgens een recent onderzoek van Oxford Economics wordt Dubai’s luchtvaartsector momenteel geschat op $26,7 miljard, wat neerkomt op meer dan een kwart van het totale BBP van het land. Als het Dubai lukt om het volledige potentieel van de sector te realiseren, dan zal de waarde van de luchtvaartsector tegen 2030 groeien naar een overweldigende $88 miljard – bijna de helft van de lokale economie.

Door de huidige groei en het aanwezige potentieel voor de toekomst, heeft Helios onlangs besloten om zijn team te versterken. Een aantal nieuwe werknemers werd toegevoegd, waaronder David Adebiyi (die voorheen voor NATS Consulting werkte) en twee consultants die vanuit Europa verhuisden. Om de groei te faciliteren is het gehele team, samen met het moederbedrijf Egis (20 in totaal), verhuisd naar een nieuw onderkomen in Silicon Oasis, een gebied van 7,2 miljoen vierkante meter dat gebruikt wordt voor industrieel, zakelijk en commercieel gebruik.

David Adebiyi & Alan Corner

“We hebben bijna 18 maanden een basis in Dubai gehad en we moesten een nieuw onderkomen vinden voor ons groeiende team. Door dicht bij onze klanten te opereren konden wij sterkere relaties aangaan met bestaande klanten, en ook nieuwe business binnenhalen. We voorzien verdere groei de komende maanden – met verdere plaatsingen vanuit Europa naast lokale recruitment,” zegt Alan Corner, directeur van Helios in het Midden-Oosten en Azië.

Nieuws

Meer nieuws over