McKinsey biedt uitdagende business course in Oostenrijk

11 december 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 22 t/m 27 februari 2015 organiseert McKinsey & Company een uitdagende business course voor topstudenten. Het evenement zal voornamelijk plaatsvinden in McKinsey’s trainingscentrum ‘Alpine University’, gelegen in het Oostenrijkse Kitzbühel. Tijdens een intensief en inspirerend programma geven de deelnemende studenten, onder begeleiding van trainers van McKinsey, hun persoonlijke groei een impuls en leren ze veel over zichzelf, McKinsey en de consultancybranche.

McKinsey Business Courses
Ieder jaar organiseert McKinsey & Company unieke business courses voor talentvolle studenten. In een intensief en uitdagend programma – meestal verspreid over enkele dagen – krijgen geselecteerde topstudenten aansprekende (real-life) case studies, complexe vraagstukken of inspirerende trainingen voorgeschoteld. Tijdens deze business courses leren de deelnemers de bedrijfscultuur en de mensen van McKinsey kennen en geven ze een enorme impuls aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Voor McKinsey biedt de course een uitgelezen mogelijkheid om potentieel consultancytalent te ontdekken.

Alpine University in Kitzbuhel, Austria

Alpine University
Ook dit jaar organiseert McKinsey & Company Amsterdam weer hun grootste (zesdaagse) recruiting-evenement van het jaar: de Alpine University Business Course. Op 22 februari reizen zo’n 20 geselecteerde studenten af naar het Oostenrijkse Kitzbühel. In dit middeleeuwse bergdorp is McKinsey’s Learning Institute ‘Alpine University’ gelegen, een trainingscentrum waar McKinsey consultants van over de hele wereld al jaren naar toe komen voor het volgen van inspirerende trainingen.

Tijdens het vierdaagse programma in Kitzbühel zal voor de studenten de ontwikkeling van hun leiderschapskwaliteiten, communicatiestijlen en probleemoplossende vaardigheden centraal staan. Vooral aan die aspecten in de ontwikkeling – van consultants – hecht McKinsey enorme waarde. De laatste twee dagen van de business course vindt plaats op het kantoor van McKinsey in Amsterdam. Daar maken de studenten kennis met de cultuur op kantoor, het werk en de mensen. Samen met consultants werken de deelnemers aan uitdagende real-life cases, en passen zij in praktijk toe wat ze in Oostenrijk hebben geleerd. Gedurende het evenement worden de studenten begeleid door zowel consultants als trainers van McKinsey.

Alpine 2014
Potentieel talent

De Alpine University business course fungeert als een goede kweekvijver van potentiële nieuwe McKinsey consultants. Ieder jaar neemt het strategie adviesbureau veel nieuwe consultants aan, die via business course in contact zijn gekomen met het bureau. Volgens McKinsey komen er veel positieve reacties op de business course vanuit de deelnemersgroepen van vorige edities. Een kleine greep uit de reacties: “Alpine was een fantastische week met een mooie combinatie van trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling en het werken aan een case voor een echt bedrijf", aldus een van de deelnemers.” Een andere deelnemer stelt: “Ik was onder de indruk van de grote hoeveelheid tijd en aandacht die besteed wordt aan persoonlijke ontwikkeling tijdens Alpine University. Hierin is Alpine University een stuk verder dan de andere business courses die ik heb meegemaakt."

De inschrijving voor de Alpine University Business Course 2015 sluit 15 december. Kijk hier voor meer informatie over het evenement en aanmelden: