EY doneert 1.000 WakaWakas aan ebola hulpverleners

28 november 2014 Consultancy.nl

In het kader van de Nationale Actieweek voor ebola heeft de EY Foundation 1.000 hulpverleners in staat gesteld om, ook na zonsondergang, hun cruciale werk te doen kunnen blijven doen met behulp van de WakaWaka solarlamp. De EY Foundation richt zich op non-profit organisaties die zich bezighouden met duurzaam ondernemerschap, onderwijs en het milieu. De stichting ondersteunt deze organisaties vooral met kennis en vaardigheden. 

Ebola
Volgens de laatste cijfers heeft ebola inmiddels bijna 6.000 mensen het leven gekost, voornamelijk in Liberia en Sierra Leone. Hulpverleners doen alles wat ze kunnen om dit aantal niet verder op te laten lopen, en ook wereldwijd zetten mensen zich in om het virus zich zo min mogelijk verder te laten verspreiden, en de kop in te drukken. Eén van deze initiatieven is afkomstig van EY Foundation, in samenwerking met sociale onderneming WakaWaka, die in het kader van de Nationale Actieweek voor ebola 1.000 hulpverleners een WakaWaka solarlamp verstrekte, waardoor zij ook in het donker essentiële hulp konden blijven verlenen.

EY steunt Ebolo met Waka Waka

WakaWaka
Bij de uitbraak van ebola zorgde WakaWaka dat de hulpbehoevende gebieden direct beschikking hadden over de nodige middelen, en verzond duizenden solarlampen naar Liberia en Sierra Leone, de zwaarst getroffen gebieden. In deze landen beschikt 90% van de bevolking niet over elektriciteit, maar hulpverleners in West-Afrika kunnen met de WakaWaka’s toch de strijd met het dodelijke virus na zonsondergang voortzetten. Met de verspreiding van het ebola-virus verzoeken hulporganisaties in de getroffen gebieden om meer solarlampen. Deze worden steeds vaker toegevoegd aan ebola-preventiekits, die worden gedistribueerd onder hulpverleners en rurale zorgklinieken in Liberia en Sierra Leone. Inmiddels hebben 10.000 solarlampen West-Afrika bereikt, maar er is behoefte aan meer.

EY Foundation
EY Foundation leverde in dit kader een zijn bijdrage en voorzagonder hun motto ‘building a better working world’, 1.000 hulpverleners van de juiste tools om ook na zonsondergang hulp te kunnen verlenen aan diegenen die het nodig hebben. Marcel van Loo, Country Managing Partner van EY in Nederland en bestuursvoorzitter van de EY Foundation: “WakaWaka is een iconisch voorbeeld van een sociale onderneming. Een initiatief dat is ontstaan met als doel om meer dan een miljard mensen toegang te geven tot betaalbare, duurzame en veilige energie.” Eerder doneerde EY ook al duizend WakaWaka’s aan de slachtoffers van de Hayan-tyfoon in de Filippijnen.

Nieuws

Meer nieuws over