Professor Peter Diekman aan de slag bij BDO

31 december 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Professor Peter Diekman heeft zich als partner verbonden aan BDO. Diekman werkte voorheen als Chief Audit Executive bij onder andere KPN, Philips en ABN AMRO en hij is werkzaam geweest als partner bij branchegenoot KPMG.

Peter Diekman is een specialist op het gebied van Governance, Risk & Compliance en Forensische Accountancy. Hij heeft een jarenlange ervaring als hoofd accountant van enkele zeer grote internationale ondernemingen (KPN, Philips en ABN AMRO) en was vele jaren ook verbonden aan KPMG, laatstelijk als partner in de adviespraktijk. Daarnaast is hij sinds 1987 betrokken als docent, onderzoeker, promovendus en thans als hoogleraar aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn leerstoel is “Compliance & Risk Management" waarbij zijn interesse ligt op het terrein van fraudebestrijding, corruptie en witwassen.

Peter Diekman

Diekman is in 1981 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgestudeerd als bedrijfseconoom en in 1985 als registeraccountant. In 1997 promoveerde hij op het proefschrift 'Auditor and Fraud'. Hij is op dit moment academisch directeur voor het master program Financieel Forensisch Deskundige binnen de Erasmus School of Accounting & Assurance en verbonden aan de INSOLAD opleiding binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Per 10 november heeft Diekman zich als partner verbonden aan accountants- en adviesbureau BDO. Zijn focus ligt op het verder versterken van de positie van BDO in de corporate markt en de markt voor forensische dienstverlening.