Ex McKinsey partner versterkt Value Partners in Azie

21 november 2014 Consultancy.nl

Wereldwijd adviesbureau Value Partners heeft voormalig McKinsey & Company partner Mayank Parekh aangesteld als Managing Partner van zijn Aziatische operaties. Parekh zal de operaties van de kantoren in Beijing, Shanghai, Hong Kong en Singapore overzien.

Value Partners is een strategy en management adviesbureau met zo’n 250 werknemers. Het bureau werd opgericht in Italië in 1993 door McKinsey alumnus Giorgio Rossi Cairo en Vittorio Giaroli, en heeft sindsdien zijn netwerk uitgebreid naar kantoren in 10 steden en 9 landen. In de jaren 90 breidde het adviesbureau uit naar São Paulo en Istanbul, terwijl het in de de tien daarop volgende jaren voornamelijk uitbreidde naar opkomende markten zoals het Midden-Oosten en Azië. Als gevolg van de fusie met het Britse Spectrum Strategy Consultants in 2007*, heeft het bureau ook een stevige aanwezigheid in de Britse markt.

Value Partners

Om zijn operaties in Azië te verstevigen heeft Value Partners Mayank Parekh benoemd tot de nieuwe hoofd van zijn operaties in Azië, waarbij hij leiding zal geven aan de kantoren in China, Hong Kong en Singapore. Parekh startte zijn carrière in 1988 bij General Electric in het finance domein. Later maakte hij de overstap naar de adviesbranche, en werkte elf jaar voor McKinsey & Company, waar hij voornamelijk klanten diende in de financiële dienstensector en tevens vele corporate finance engagements leidde. In zijn laatste rol bij het consultancybureau was Parekh Managing Partner van het kantoor in Singapore en leidde hij de Corporate Finance praktijk in Zuidoost-Azië.

In 2007 verliet Parekh McKinsey & Company om Grange Partners op te richten, een private equity fonds gericht op MKB targets in Zuidoost-Azië, en in zijn meest recente rol werkte hij als Managing Partner bij Asia Capital. Vorige maand besloot Parekh terug te keren naar het consultantsberoep, en voegde zich bij Value Partners. “We zijn verheugd om Mayank aan boord te verwelkomen in Azië. Onder zijn stevige leiderschap en strategische visie zien wij uit naar de vele mogelijkheden die eraan komen voor ons Azië-team”, zegt Giorgio Rossi Cairo, medeoprichter en chairman bij Value Partners.

Giorgio Rossie Cairo Value Partners

* Spectrum Strategy Consultants werd opgericht in 1994 door Janice Hughes (ex-Booz Allen Hamilton partner) en Kip Meek (voormalig BCG, McKinsey en PwC consultant). Meek verliet Spectrum in 2003 – hij verkocht zijn aandelen voor circa $6 miljoen– terwijl Hughes drie jaar na de fusie met Value Partners aftrad, in 2010.

Nieuws

Meer nieuws over