FTI Consulting koopt US ingenieursbureau Platt Sparks

21 november 2014 Consultancy.nl

Wereldwijd consultancybureau FTI Consulting heeft Platt, Sparks & Associates Consulting Petroleum Engineers (‘Platt Sparks’) overgenomen, een Amerikaans advies- en ingenieursbureau dat zich specialiseert in de olie- en gassector. Veertien professionals zullen FTI’s Energy, Power & Products sectorteam versterken. Financiële details met betrekking tot de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Platt Sparks, opgericht in 1980, levert petroleumingenieursdiensten en hulp bij geschillenbeslechting. De afgelopen jaren diende het bureau uit Austin, de VS, klanten binnen Noord-Amerika en in 17 andere landen wereldwijd.

FTI Consulting heeft meer dan 4.200 werknemers in 26 landen. Het consultancybureau biedt een breed spectrum van diensten op het gebied van financiële advisering, management consulting en IT-consultancy. FTI Consulting boekte afgelopen jaar een omzet van $1,65 miljard.

FTI Consultin Platt Sparks Associates

De toevoeging van Platt Sparks levert voor FTI Consulting een forse impuls aan zijn olie-, gas- en energieconsultancydiensten. “Wij geloven dat de toevoeging van Platt Sparks’ ingenieurs aan FTI Consulting’s energieprofessionals in Houston en door de wereld heen ons in een unieke positie zal plaatsen om onze klanten te dienen in de upstream, midstream en downstream energiesectoren, zowel nationaal als internationaal”, zegt John Klick, Partner bij FTI Consulting.

Als onderdeel van de transactie zullen 14 werknemers van Platt Sparks brachegenoot FTI versterken, en onderdeel uitmaken van de Energy, Power & Products sectorteam binnen het bureau’s Economic Consulting business unit. De praktijk – die gerebrand zal worden naar FTI Platt Sparks – blijft onder leiding van Terry D. Payne, President van Platt Sparks, die zich bij FTI Consulting voegt als Senior Managing Director. “Door ons bij FTI Consulting te voegen kunnen we onze klanten een totaal spectrum van diensten aanbieden. Wij geloven dat FTI Consulting, met zijn unieke combinatie van extensieve energie-expertise en doorgewinterde management- en executive ervaring in geschillenbeheer, schadeanalyse en publiek beleid, de ideale partner is om onze klantenservice te verhogen”, zegt Payne.

John Klick en Terry Payne

Naast het nieuw gevestigde kantoor in Austin heeft FTI ook een kantoor met 43 professionals in Houston en één met 60 in Dallas.

Vorig jaar kocht FTI Consulting de insurance praktijk van Distinct Consulting, een middelgroot adviesbureau met kantoren in Dublin, Londen en New York.

Nieuws

Meer nieuws over