FTI Consulting koopt verzekeringspraktijk van Distinct

13 december 2013 Consultancy.nl

Wereldwijde consulting organisatie FTI Consulting heeft de Verzekeringspraktijk van Distinct Consulting gekocht, een middelgroot adviesbureau met kantoren in Dublin, Londen en New York. Zo’n 40 consultants, waaronder zes partners, maken de overstap naar de Amerikaanse branchegenoot.

FTI Consulting werd opgericht in 1982 in de Verenigde Staten als ‘Forensic Technologies International’. In 1996 ging het bedrijf naar de beurs, en werd het een van de eerste consultingorganisaties die zich specialiseerde op het gebied van forensisch en litigation advieswerk. Twee jaar later veranderde het adviesbureau zijn naam naar ’FTI Consulting’. In de afgelopen 15 jaar, groeide het adviesbureau sterk – momenteel heeft FTI zo’n 4.000 werknemers in 24 landen.

FTI Consulting koopt verzekeringspraktijk van Distinct

Distinct Consulting werd opgericht in 2005 en specialiseert zich in operations management consulting binnen een aantal industriesectoren, waaronder Verzekeringen, Bankieren, Telecom en de Publieke Sector. Een aantal jaar geleden fuseerde Distinct Consulting met WD Scott, die in de 70’er jaren het grootste adviesbureau in Australië was, en uitte het de ambitie om uit te groeien tot een serieuze speler binnen de Britse markt. Als gevolg van de crisis liep deze ambitie enige verstraging op, en na intern tumult binnen het management team werd besloten de verzekeringstak af te stoten, goed voor circa 40% van de business, van de rest van het bedrijf. Distinct huurde Equiteq in, een M&A specialist in de consulting markt, om potentiële kopers te vinden en uiteindelijk werd een match gevonden met FTI.

“FTI is de ideale partner om het bedrijf voorwaarts te brengen en we zijn verheugd dat ons professionele consulting team zich bij de wereldwijde verzekeringspraktijk van FTI zal voegen. We verwachten dat de waardeproposities van Distinct Consulting en FTI Consulting zullen profiteren van de gecombineerde capaciteiten, industriespecialisatie en wereldwijde relaties” aldus David Power, CEO van Distinct Consulting.

Nieuws