Alpha FMC opent kantoor in Nederland, 5e wereldwijd

14 november 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Alpha FMC heeft een kantoor geopend in Nederland, zijn vijfde kantoor wereldwijd. De Nederlandse praktijk, ‘Alpha Financial Markets Consulting Netherlands’ genaamd, zal geleid worden door Jeroen Bolsius, die de overstap maakt van ING Investment Management, waar hij meer dan acht jaar werkte.

Alpha FMC is een wereldwijde aanbieder van consultancy-, benchmark, en implementatiediensten aan financiële instellingen, en werd opgericht in 2003. Het bureau richt zich op vermogensbeheer- en wealth management sectoren en de bedrijven die hen dienen, voornamelijk in Europa en de VS.

Onlangs maakte het adviesbureau de opening van een kantoor in Nederland bekend. Het nieuwe kantoor is de 5e van het kantoor, naast vestigingen in New York, Londen, Parijs en Luxemburg.

Jeroen Bolsius Alpha FMC

Jeroen Bolsius is aangesteld als de Director en hoofd van het Nederlandse kantoor. In deze rol wordt Bolsius verantwoordelijk voor het opzetten van de Nederlandse praktijk ‘Alpha Financial Markets Consulting Netherlands’ en zal hij zich richten op asset management, operating modellen en compliance. Bolsius voegt zich bij Alpha FMC van ING Investment Management (IM), waar hij aan het hoofd van Engine Business Management stond, een rol die hij de afgelopen 5,5 jaar vervulde. Daarvoor gaf hij bijna drie jaar lang leiding aan de Equity Business Process & Controls praktijk bij ING IM.

Hij begon zijn loopbaan als Trainee bij Aon in 1998, vervolgens werkte hij meer dan zes jaar als Management Consultant bij Accenture in Nederland. Bolsius heeft een Master of Science in Business Economics van de Erasmus University Rotterdam en een graad in Controlling, die hij aan de Nyenrode Business University behaalde.