20 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland

03 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen vrijdag vond de 2014 editie van de Deloitte Technology Fast50 plaats in De Fabrique, Utrecht. Tijdens het event kwamen de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland bij elkaar om te horen welke plek ze in de ranking hebben bemachtigd. GreenPeak Technologies kwam als grote winnaar uit de bus, met een groei van 8,757%(!), gevolgd door XebiaLabs Group en Improve Digital. De ‘Most Sustainable Grower Award’ werd uitgereikt aan Conclusion FIT.

Jaarlijks organiseert accountants en advieskantoor Deloitte de Technology Fast50, een ranking die de snelst groeiende technologiebedrijven van het land in de schijnwerpers zet. De competitie, die dit jaar voor de 15de maal werd georganiseerd, wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, AKD, ABN AMRO, Enternext, Prime Ventures en Spaces.

Deloitte Fast50 - Top20

Op #1 staat GreenPeak Technologies, een bedrijf uit Utrecht dat energiezuinige microprocessors ontwikkelt voor ‘smart home’ applicaties. “Wij zijn super trots dat wij deze award gewonnen hebben en zien dit als een bevestiging dat wij op de goede weg zitten. Dit is een hele mooie waardering voor de zeventig medewerkers die hier keihard voor werken en dit product tot een wereldwijd succes maken,” zegt Paul de Wit, CFO van GreenPeak Technologies. Met de topnotering voegt het bedrijf zich in een rijtje van inmiddels gerenommeerde voorgangers zoals TomTom, Albumprinter, Eurofiber en Coolblue.

De Most Sustainable Grower Award – en prijs voor het bedrijf dat het langst aaneengesloten en met gemiddeld de hoogste notering in de ranking staat – werd binnengesleept door Conclusion FIT, een werkmaatschappij van zakelijke dienstverlener Conclusion.

Murat Kiran en Rob van den Heuvel

De ‘Rising Star’ award, een prijs voor bedrijven jonger dan vijf jaar, werd gewonnen door Sendcloud, een start-up die ervoor zorgt dat webwinkels goedkoper en gemakkelijker pakketten kunnen verzenden. Met name op het gebied van schaalbaarheid, innovatiekracht en de omzetpotentie sprong Sendcloud eruit. “We zijn twee jaar geleden gestart, omdat we vonden dat de huidige systemen van vervoerders beter konden. De komende maanden gaan we richting Europa”, aldus de 22-jarige medeoprichter van Sendcloud Rob van den Heuvel.”