Accenture wil 300 nieuwe adviseurs inhuren in Costa Rica

24 oktober 2014 Consultancy.nl

Luis Guillermo Solis, President van Costa Rica, heeft onthuld dat consultancybureau Accenture van plan is om zijn operaties in Costa Rica significant uit te breiden, door het toevoegen van 300 nieuwe banen in de komende 18 maanden, wat het totaal aantal medewerkers in Costa Rica op 900 brengt.

Adviesbureau Accenture heeft wereldwijd zo’n 293.000 werknemers, die vanuit kantoren in 200 steden in 56 landen werken. In Costa Rica heeft Accenture momenteel 600 werknemers, van wie de meerderheid in een Digital Technologies business unit werkt.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag voor zijn diensten heeft Accenture een ambitieus plan aangekondigd om zijn Costa Ricaanse business uit te breiden. Het nieuws werd bekend gemaakt door de Costa Ricaanse President Solis na een meeting met 100 investeerders in New York. Volgens Solis volgt Accenture’s beslissing de goede resultaten van het bedrijf in het land en het sterke business klimaat van Costa Rica.

Expansie

Accenture zal de komende 18 maanden 300 nieuwe banen aan zijn nieuwe Financial Services en Accounting divisie in Costa Rica toevoegen, wat het totale Costa Ricaanse personeelsbestand op 900 werknemers brengt. Accenture zal dit doen door 150 consultants in te huren voor het eind van 2014 en nog eens 150 in 2015. De focus van de werving zal technici betreffen, en professionals in finance, administration, en systems engineering. Ook mensen met ervaring in aanbestedingen en accounting zullen worden gezocht.

“Ik ben verheugd bekend te maken dat Accenture heeft besloten zijn operaties in ons land uit te breiden, wat meer kwaliteitsbanen zal opleveren. Deze overheid is toegewijd en werkt er dagelijks aan om meer competitieve voorwaarden te genereren voor het aantrekken en uitbreiden van foreign direct investment”, zegt Solis.

Nieuws

Meer nieuws over