Deloitte investeert 38 miljoen in Belfast, Noord-Ierland

10 oktober 2014 Consultancy.nl

Big Four kantoor Deloitte heeft aangekondigd €38 miljoen te investeren in zijn operaties in Belfast, Noord-Ierland, waardoor 338 banen in de regio gecreëerd worden. De nieuwe banen zullen volledig ingevuld zijn tegen 2019 en komen bovenop de eerder aangekondigde uitbreiding van 177 banen. Onder meer het succes van de Belfast Technology Studio ligt ten grondslag aan het plan om meer banen in de regio te scheppen.

Peter Robinson en Martin McGuinness, respectievelijk First Minister en Deputy First Minister van het Verenigd Koninkrijk, hebben de creatie van 338 banen aangekondigd van accountancy- en consultancykantoor Deloitte in Noord-Ierland. De banen, die tegen 2019 volledig ingevuld moeten zijn, maken onderdeel uit van de tweede fase van Deloitte’s uitbreiding, en vormen een aanvulling op eerder aangekondigde nieuwe arbeidsplaatsen in de eerste fase.

“Dit getuigt van de kwaliteit van het Noord-Ierse personeelsbestand en het vertrouwen dat Deloitte in Noord-Ierland heeft, waardoor dit  internationaal gerenommeerde bedrijf heeft besloten om hier niet één, maar twee keer uit te breiden”, zegt Robinson over de uitbreiding.

Deloitte Vlaggen

Belfast Technology Studio
Na het succes van de Belfast Technology Studio – een technologiebedrijf gevestigd in Noord-Ierland’s hoofdstad, geopend door Deloitte in 2011 – maakte het kantoor in 2013 een voorlopig uitbreidingsplan bekend, bestaande uit zo’n 177 banen. Grofweg een jaar later heeft Deloitte nu plannen onthuld voor nog meer nieuwe arbeidsplaatsen. “De keuze voor Belfast voor deze investering was een belangrijke, en werd gemaakt met het oog op de sterke internationale concurrentie. De uitstekende prestatie van de Belfast Technology Studio sinds de oprichting in 2011, tezamen met de hulp van de overheid, maakte dat Noord-Ierland eruit sprong als de beste plek om dit onderdeel van onze business te doen groeien”, stelt Jackie Henry, Senior Partner bij Deloitte.

Investering
Om de 338 nieuwe posities te creëren zal Deloitte een bedrag van €38 miljoen investeren. Lokale overheidsinstellingen zullen Deloitte ondersteunen met €4,2 miljoen, en Invest NI, een regionaal business development bureau, zal €3,3 miljoen bijdragen aan de investering. De vacatures zullen gecreëerd worden binnen het technologie-, finance- en consultancysegment en zijn met een gemiddeld salaris van €38.000 weggezet. Al met al zullen de banen de lokale economie naar verwachting zo’n €14 miljoen per jaar opleveren, wat op zichzelf al gezien kan worden als een investering. “Deze banen betalen boven het gemiddelde van de lokale private sector, waarmee ze een aanzienlijke injectie in de lokale economie vormen en kansen creëren voor ervaren professionals, afgestudeerden en schoolverlaters”, zegt McGuinness.

Jackie-Henry-Martin-McGuinness-Peter-Robinson
Met de uitbreiding zal Deloitte’s personeelsbestand in Noord-Ierland de komende vijf jaar stijgen naar meer dan 700 professionals.

Nieuws