Accenture helpt Bharti Retail met SAP implementatie

02 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bharti Retail, een grote retailer in India, heeft Accenture ingehuurd om te helpen bij de implementatie van SAP. Met het nieuwe systeem verwacht het Indiase bedrijf om beter te kunnen inspelen op veranderende retail trends en tegelijkertijd zijn supply chain efficiency te verbeteren. Financiële details rondom de deal zijn niet bekend gemaakt.

Met 212 winkels en compacte hypermarktwinkels verspreid over 11 Indiase staten is Bharti Retail één van de grootste spelers van de Indiase retailmarkt. De retailer maakt onderdeel uit van Bharti Enterprises, in 1976 opgericht door Sunil Bharti Mittal, een conglomeraat die in 20 landen binnen Azië en Afrika opereert.

Als gevolg van de grote veranderingen in het retail landschap – waaronder factoren zoals een toenemende competitie, de opkomst van eCommerce, en Big Data – besloot het management van Bharti Retail onlangs om een ERP-systeem aan te schaffen. Om de ontwikkeling en uitrol hiervan te ondersteunen heeft de retailer de hulp van Accenture ingeroepen, een van de grootste adviesbureaus wereldwijd. “De retail sector van vandaag wordt geconfronteerd met de uitdagingen van slechte kennis van de consument, supply chain inefficiënties en verhoogde kosten. Accenture zal ons helpen om de efficiency van onze bedrijfsvoering te verbeteren”, zegt Raj Jain, Bharti Retail CEO. 

Accenture helpt Bharti Retail

Accenture zal het bedrijf helpen met de uitrol van de SAP ERP applicatie en data management software, tezamen met modules voor onder meer merchandising, forecasting, promotion management en fulfilment. Als gevolg van de implementatie zal Bharti Retail, als het volgens plan verloopt, beter inzicht krijgen in de goederenstroom door de complete supply chain en daardoor sneller kunnen inspelen op veranderingen. Bovendien zal Accenture ook meer geavanceerde analytics, planning en financiële oplossingen van SAP helpen implementeren om de snelheid van het rapportageproces binnen de organisatie te verhogen.

“Het gebruik van geavanceerde analytics en het implementeren van een centraal planningsplatform zal Bharti Retail voorzien van de inzichten, flexibiliteit en transparantie die het nodig heeft binnen zijn IT operaties en supply chain. Hierdoor kunnen de uitgaven van de bedrijfsvoering worden gestroomlijnd en de winst verbeterd,” reageert Avinash Vashistha, Country Managing Director van Accenture in India.