Cambridge Consultants wil verdrievoudigen in VS

25 september 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau Cambridge Consultants heeft zijn Amerikaanse hoofdkantoor naar een nieuwe vestiging in het centrum van Boston verhuisd. Met de verhuizing wil het adviesbedrijf verder gestalte geven aan zowel zijn innovatieve ontwikkeling als zijn groeiplannen. Cambridge Consultants streeft ernaar om binnen de komende drie jaar zijn personeelsbestand in de V.S. te verdrievoudigen naar 100 professionals.

Cambridge Consultants is een wereldwijd productontwikkeling engineering en technologie adviesbureau dat in 1960 opgericht werd door drie Cambridge afgestudeerden: Tim Elioart, Rodney Dale en David Southward. Hun doel: “de hersenen van Cambridge University ter beschikking stellen om concrete oplossingen te bieden aan real-life problemen.” Het bureau dat start-ups en blue-chip multinationals dient, heeft kantoren en ontwikkelingslaboratoria in Cambridge (UK), Boston, (VS) en Singapore. Tot 1972 werd het bedrijf privaat gerund, waarna het onderdeel werd van management consultancybureau Arthur D. Little. In 2002 kocht het management van het bureau het bedrijf terug middels een management buy-out die ondersteund werd door Altran, en sindsdien opereert het als een label binnen de Altran Group.

Cambridge Consultants wil verdrievoudigen in VS

Boston Hoofdkantoor

Onlangs verhuisde Cambridge Consultants zijn Amerikaanse hoofdkantoor van Cambridge, Massachusetts naar Boston. Het bureau besloot om te verhuizen naar een locatie die twee keer zo groot is als het vorige kantoor, om zijn innovatieve ontwikkelingen en designmogelijkheden te vergroten. “We zijn verheugd om naar ons nieuwe kantoor te verhuizen – een plek die een unieke kans biedt voor groei en innovatie voor onze getalenteerde medewerkers. Elke centimeter van deze ruimte werd zorgvuldig ontworpen om onze werkwijze bij Cambridge Consultants te ondersteunen, en het representeert onze mix van technologie en engineering excellentie met een op de gebruiker gerichte vormgeving”, zegt David Bradshaw, General Manager bij Cambridge Consultants in de VS.

Bovendien wilde het bedrijf een kantoor dat zijn ambitieuze groeiplannen zou ondersteunen. Cambridge Consultants heeft als doel gesteld om zijn Amerikaanse personeelsbestand de komende drie jaar van 32 naar 100 werknemers uit te breiden, met de nadruk op biomedische technologieprofessionals. Deze herfst zal het bedrijf een agressieve recruitmentcampagne lanceren om zijn Amerikaanse team uit te breiden. “We zien ernaar uit om intelligente, gepassioneerde mensen aan ons Boston team toe te voegen en door te gaan met het stimuleren van innovatie van wereldklasse”, aldus Bradshaw.

Nieuws

Meer nieuws over