Joseph Coote en Mike Darland naar Alvarez & Marsal

26 september 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Internationaal consultancybureau Alvarez & Marsal heeft zijn Private Equity Performance Improvement praktijk in de VS versterkt met senior adviseurs Joseph Coote (Managing Director) en Mike Darland (Senior Director). Coote maakt de overstap van Hitachi Consulting, terwijl Darland afkomstig is van Deloitte. 

Joseph Coote
Joseph Coote heeft meer dan 20 jaar ervaring in de chemische, energie en industriële sectoren en is een veteraan in de consultancymarkt. Na zijn carrière in de chemische industrie gestart te hebben kwam hij in 1993 bij A.T. Kearney terecht, waar hij als Senior Manager in het bedrijfs Chemical and Pharmaceutical Practice werkte. Twee jaar later vertrok hij naar Sanford C. Bernstein, een broker- en onderzoeksbedrijf, om als Senior Analyst voor de wereldwijde chemische sector te werken. In 1997 besloot hij terug te keren naar de consultancysector, toen hij aangesteld werd als Managing Director bij Charles River Associates. Coote werkte meer dan 12 jaar bij CRA, tot hij in 2009 overstapte naar branchegenoot Arthur D. Little, waar hij aangesteld werd als Global Leader van ADL’s Energy and Chemicals Practice (de groep die verantwoordelijk is voor 40% van de inkomsten van het adviesbedrijf). Na tweeëneenhalf jaar bij Hitachi Consulting, de consulting praktijk van IT dienstenbedrijf Hitachi, koos hij onlangs voor een nieuwe uitdaging bij Alvarez & Marsal.

Alvarez Marsal Banner

Coote is gespecialiseerd in onder meer strategie (bijv. strategische planning, due diligence), financieel advies (bijv. M&A, corporate valuation, turnaround en operations diensten (bijv. prestatieverbetering, supply chain management). Hij is afgestudeerd aan de NYU School of Engineering, en behaalde een MBA in finance en international marketing aan de Fordham University. Naast zijn consultancywerk is Coote de huidige president en Chairman van de Society de Chemie, een netwerk specifiek voor de chemiebranche.

Mike Darland
Voor hij bij Alvarez & Marsal ging werken, was Mike Darland Director bij Deloitte Corporate Restructuring en daarvoor partner bij CGR Partners (Deloitte kocht CGR Partners in mei 2013). Voor zijn consultancycarrière vervulde hij de rol van Chief Procurement Officer bij Sappi Fine Papier, een pulp en papierbedrijf, en Director of Manufacturing Operations bij camerabedrijf Polaroid. Hij is gespecialiseerd in fusies en overnames, due diligence en prestatieverbetering.

Joseph Coote - Mike Darland - Nick Alvarez

Darland is een afgestudeerde van de U.S. Naval Academy, en heeft een MBA in finance en strategic planning van de University of Massachusetts. Hij ging onlangs met pensioen als Kapitein in de Naval Reserves na vijf commandotours, tijdens welke hij als kernonderzeeër officier diende en was gecertificeerd als professionele technicus op verschillende kernreactorfaciliteiten.

Senior professionals
“Private equity bedrijven voeren in toenemende mate gecompliceerde, technische en tijdrovende projecten uit om aantrekkelijke rendementen te kunnen generen”, zegt Nick Alvarez, Managing Director en nationaal praktijkleider van Alvarez & Marsal’s Private Equity Performance Improvement Group. “Zulke investeringen vereisen de expertise van senior professionals als Joe en Mike, die ervoor kunnen zorgen dat deals gestoeld zijn op gedegen due diligence en waarde wordt gecreëerd via een diep begrip van de sectoren waarin deze bedrijven opereren.”