BDO Corporate Finance begeleidt verpakkingssector deal

12 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Learoyd Packaging, een Britse flexografische printspecialist, heeft Corporate Finance adviseurs van BDO en advocaten van Hill Dickinson ingehuurd om de verkoop aan het Amerikaanse Coveris te begeleiden. Financiële details van de transactie zijn niet vrijgegeven.

Learoyd Packaging werd in 1948 opgericht onder de naam Learoyd Paper Mills. Als gevolg van zijn eerste management buy-out (MBO) in 1976, veranderde het zijn naam in Learoyd Packaging. Het bedrijf is gevestigd in Burnley, Lancashire, en heeft zo’n 180 werknemers. Klanten van het bedrijf zijn onder meer Seabrook Crisps, Warburtons, Waitrose en Marks and Spencer. Learoyd Packaging heeft een omzet van €25,37 miljoen en boekte het afgelopen fiscale jaar een winst vóór belasting van iets meer dan €1 miljoen.BDO-and-Hill-Dickinson-advise-Learoyd-Packaging

Coveris is een Amerikaans plastic verpakkingsbedrijf dat, met 64 vestigingen verpreid over Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en China, volgens eigen zeggen het zesde bedrijf van zijn soort is ter wereld. Coveris’ wereldwijde inkomsten bedragen meer dan €2,1 miljard.

De verkoop van Learoyd Packaging ligt in lijn met de lange termijn ambitie van het bedrijf om een state of the art faciliteit met uitgebreide ontwerpmogelijkheden te ontwikkelen en daarmee internationaal verder door te groeien. “De steun van Coveris zal het voor ons mogelijk maken om versneld te groeien in een markt die aanzienlijke uitbreiding en cross-selling mogelijkheden biedt, zowel in de UK als internationaal”, zegt Allan Ferguson, Managing Director bij Learoyd. Coveris ziet in Learoyd Packaging een waardevolle toevoeging, aangezien het bedrijf een sterke marktreputatie voor verpakkingen opgebouwd heeft. “Via onze uitgelijnde mogelijkheden in flexografische print zal Coveris’ investering in Learoyd onze klanten een betere toegang tot eersteklas technologie en een uitgebreide kennisbasis bieden”, aldus Mark Lapping, President van Coveris’ UK Food & Consumer business.

BDO---Hill-Dickinson-12044

BDO en Hill Dickinson

Om de transactie in goede banen te leiden heeft Learoyd Packaging Corporate Finance experts van adviesbureau BDO in Manchester ingehuurd als adviseur. Het team werd geleid door BDO M&A partner Ruth Percival, Sam Irving en James Fieldhouse. “Learoyd heeft flink in zijn mensen en infrastructuur geïnvesteerd na zijn MBO in 2003. Met een kwaliteitsmanagement team dat een ‘best-in-class’ ethos nastreeft en een bedrijf dat een inkomstengroei van bijna 10% opleverde sinds 2005 was het een aantrekkelijke propositie voor veel handelaren en private equity investeerders wereldwijd”, zegt Percival. Andere adviseurs betrokken bij de deal waren Emma Suchland en Lauren Fletcher van BDO voor belastingadvies, en Craig Scott en Jonathan Brown van Hill Dickinson voor Legal advies.