Strategy& partner George Atalla leidt EY Public Sector

05 september 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Het wereldwijde accounting- en consultancybureau EY heeft George Atalla, een partner van Strategy&, weten aan te trekken als wereldwijde hoofd van zijn Government & Public Sector praktijk. Atalla zal vanuit Dubai, waar hij Strategy&’s Government & Public Sector praktijk leidde voor de EMEA regio, overgeplaatst worden naar EY’s kantoor in McLean, Virginia.

George Atalla

George Atalla heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen de adviesbranche, en richtte zich onder meer op beleidshervormingen, bedrijfstransformaties, herstructurering, publiek-private partnerships en outsourcing. He begon zijn consultancy loopbaan bij Booz Allen Hamilton in McLean, Virginia, waar hij 11 jaar werkte, in zijn laatste rol als Principal. In 2008, na de afsplitsing van Booz Allen Hamilton in Booz Allen (focus op VS publieke sector) en Booz & Company (focus op private sector), verhuisde Atalla naar het Midden-Oosten om de aanwezigheid van Booz & Company te versterken. In zijn laatste rol stond hij aan het hoofd van Booz & Company’s overheid- en publieke sector praktijk voor de Midden-Oosten en Afrika regio (EMEA).

George Atalla - EY

EY

Na zes jaar bij het strategie adviesbureau (inmiddels bekend als Strategy&), besloot Atalla voor een nieuw avontuur te kiezen, en voegde hij zich bij branchegenoot EY als wereldwijde hoofd van zijn Government & Public Sector praktijk. Voor zijn nieuwe verhuist de van oorsprong Libanese Atalla, die Uschi Schreiber (benoemd tot Global Vice Chair Markets) opvolgt, van Dubai naar EY's kantoor in McLean, Virginia.

George Atalla is in het bezit van een Bachelor of Civil Engineering aan de American University of Beirut, een MBA aan de George Washington University, een MSc in Transportation aan Northwestern University en een MSc in Industrial Engineering aan het Georgia Institute of Technology. Daarnaast is hij een gecertificeerd ingenieur.