Deloitte partner Hans Van Vliet in bestuur van SZEB

01 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Stichting Zero Emissie Busvervoer (SZEB) heeft Deloitte partner Hans van Vliet benoemd tot bestuurslid. Met de aanstelling van Van Vliet, die de functie van Penningmeester zal vervullen, is het bestuur van het duurzame OV-netwerk weer compleet.

In Nederland rijden er zo’n 5.000 bussen in het Openbaar Vervoer (OV), waarvan het overgrote deel gebruik maakt van verbrandingsmotoren. Deze motoren stoten schadelijke stoffen uit, wat negatieve gevolgen heeft voor het milieu en de luchtkwaliteit. Stichting Zero Emissie Busvervoer (SZEB) zet zich in voor zero emissie busvervoer (elektrische bussen), en heeft zich als doel gesteld dat vanaf 2025 alle bussen in het Nederlandse OV in Nederland zero emissie hebben. Omdat de omschakeling naar schoon én betaalbaar openbaar busvervoer samenwerking vergt tussen alle partijen in de keten, brengt de Stichting Zero Emissie Busvervoer publieke en private partijen samen en faciliteert het afspraken tussen organisaties in het bus-OV ecosysteem.

Hans van Vliet - Deloitte

Met ingang van 1 augustus 2014 heeft de stichting Hans van Vliet, Senior Partner Public Sector bij Deloitte, benoemd tot bestuurslid. “Wij zijn heel blij met de komst van Hans. Hij kent de wereld van het Openbaar Vervoer zeer goed (Van Vliet was in het verleden Regio Directeur bij Connexxion en Financieel Directeur bij GVB Amsterdam, red.). Zowel de vervoerders als de overheden hebben geen geheimen voor hem,” aldus Marijke van Haaren, voorzitter van SZEB.

In een reactie op zijn nieuwste nevenfunctie – Van Vliet bekleedt ook nevenfuncties bij onder andere De Cultuureducatiegroep en Nyenrode Business Universiteit – laat hij weten er naar uit te kijken om bij te dragen aan de realisatie van de doelstellingen van de stichting: “Door de ontwikkelingen van de Openbaar Vervoermarkt in de afgelopen jaren, zijn innovaties bijna tot een stilstand gekomen. Belangrijke en noodzakelijke ontwikkelingen zoals het emissieloos maken van het busvervoer in Nederland, komen niet voor elkaar zonder initiatieven als deze stichting. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan kan leveren.”