Deloitte Consulting creeert 1.000 nieuwe banen in Orlando

29 augustus 2014 Consultancy.nl

Deloitte Consulting heeft plannen bekendgemaakt om een nieuw delivery center te openen in Orlando (VS). De nieuwe entiteit zal gevestigd worden in Lake Mary en de komende vier jaar 1.000 nieuwe banen in de regio creëren.

In lijn met de groeiende vraag naar projectmanagement en IT-support voor zijn Consulting dienstenaanbod, besloot Deloitte om zijn delivery services te intensiveren met de opzet van een nieuw delivery center. Het nieuwe, 130.000 m2 grote kantoor, gevestigd in Lake Mary, zal Deloitte Consulting helpen om projecten efficiënter en effectiever op te kunnen schalen en leveren. “Het doel is om klanten te helpen bij hun inspanningen om meer waarde uit projecten te halen en deze efficiënter uit te voeren, door de kwaliteit te verbeteren, en tegelijkertijd de projectduur en- kosten te verlagen,” legt Bonnie Barnes uit, Principal bij Deloitte Consulting.

Het Orlando Delivery Center zal voornamelijk de Technology-, Strategy and Operations- en Human Capital servicegebieden uit het portfolio van Deloitte Consulting ondersteunen. Het centrum zal een breed spectrum aan capaciteiten bieden – custom development, oplossings- en platformintegratie, tests, database- en systeemadministratie, analytics (rapportafes en visualisatie) en informatie-managementdiensten – met technologie als de kern.

Geschat wordt dat het nieuwe Orlando kantoor, over de komende vier jaar verspreid, ongeveer 1.000 extra banen zal toevoegen aan Deloitte Consulting’s personeelsbestand in de VC, dat momenteel bestaat uit meer dan 23.000 adviseurs en professionals.

Orlando, Florida, Verenigde Staten
Voordat de keuze viel op Lake Mary overwoog het Big 4 advieskantoor verschillende locaties voor zijn nieuwe centrum. De keuze voor Orlando was voor een groot gedeelte gebaseerd op de kwaliteit van het beschikbare personeel.  “Toegang tot vakkundig personeel – zeker op het gebied van business, HR en ICT – en de nabijheid van gerespecteerde onderwijsinstellingen maken het Orlando gebied een optimale locatie voor ons Delivery Center,” zegt Bert Naquin, Director bij Deloitte Consulting.

Nieuws

Meer nieuws over