Frank Friedman aangesteld als Deloitte CEO in VS

20 augustus 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De CEO van Deloitte in de VS, Joe Echevarria, heeft na 36 jaar bij het bedrijf besloten om met pensioen te gaan. Frank Friedman, de huidige CFO van het accountancy- en advieskantoor in de VS, is aangesteld als de (interim) CEO.

In een persbericht maakte Deloitte V.S. bekend dat het Frank Friedman, de huidige Chief Financial Officer (CFO), heeft aangesteld als (interim) CEO. De benoeming volgt op het vertrek van Joe Echevarria, die sinds 2011 de rol van CEO vervulde binnen Deloitte VS. Echevarria heeft besloten 9 maanden voor het eind van zijn 4-jarige-CEO-termijn te vertrekken, waarbij hij verklaarde zich verder op publieke diensten te willen richten. Terwijl de organisatie zich midden in het reguliere CEO-electie proces bevindt, dat elke vier jaar plaatsvindt, is het onduidelijk of Friedman als CEO gekozen zal worden voor de komende 4 jaar of dat hij alleen zal dienen als interim CEO.

Friedman voegde zich bij Deloitte in 1979 na het behalen van zijn bachelor in Accounting, Accounting en Finance, aan de Universiteit van Kansas. Tijdens zijn 35 jaar bij Deloitte bekleedde Friedman 29 jaar lang de rol van Deputy Managing Partner Operating Infrastructure, Sytems & Technology tot 2008. Toen werd hij Deputy CFO van Deloitte VS en US Operating Group Member. In 2011 werd hij gepromoveerd tot Deloittes CFO en Managing Partner Finance & Administration. “Ik ben bescheiden over het feit dat ik als CEO mag dienen”, zegt Friedman. “Het is een eer om de kans te hebben om Deloitte te leiden – 65.000 mensen die iedere dag een meetbare en duurzame impact leveren aan onze klanten, gemeenschappen en maatschappij.”

Frank Friedman - Joe Echevarria - Deloitte

Joe Echevarria
De vertrekkende CEO Joe Echevarria kwam bij Deloitte in 1978 met een bachelor in Business Administration, behaald aan de Universiteit van Miami. Echevarria werd een Audit partner in 1988 en bekleedde meerdere leiderschapsrollen, waaronder US Managing Partner of Operations. Echevarria werd tot CEO verkozen in 2011 voor een 4-jarige-termijn. In de rol van CEO was Echevarria onder meer lid van de US Board, de Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) Executive en de DTTL Board, en de Chair of the US Executive. Onder zijn leiderschap groeide Deloittes jaaromzet van omgerekend €8,9 miljard in 2011 naar €10,4 miljard in 2013. “Joe heeft een periode van robuuste groei overzien, en geholpen de belangrijkste klantrelaties en ontwikkelingsmogelijkheden voor onze mensen tot stand te brengen, en we zijn dankbaar voor zijn jaren van dienst,” zegt Punit Renjen van Deloitte.

Echevarria besloot om zijn CEO-termijn bij Deloitte in te korten om zijn interesse in publieke diensten na te streven. “Ik heb vastgesteld dat dit de juiste tijd in mijn leven is om mijn passie voor publieke diensten na te jagen.” zegt Echevarria. “Gezien mijn afkomst, inner-city Spaans uit “South-Bronx” – kijk ik er voornamelijk naar uit om mijn rol als co-chair met Magic Johnson in het My Brother’s Keeper Initiative voort te zetten, dat zich richt op het helpen slagen van gekleurde jongens en jonge mannen.”