Oliver Wyman: Pacifische Storm impact vluchten Hawaii

15 augustus 2014 Consultancy.nl

Hawaii, vaak de ‘hemel op aarde genoemd’, werd onlangs gegrepen door een serie Pacifische Stormen, die een flinke impact hadden op het leven op het eiland. Niet alleen de mensen en bedrijven ondervinden de impact, ook de vliegtuigindustrie is erdoor geraakt, samen met duizenden reizigers die afhankelijk zijn van vluchten van en naar Hawaï.

Hawaii, één van de vijftig staten van de Verenigde Staten, is een eilandengroep in de Pacifische Oceaan die bestaat uit 137 eilanden die ontstaan zijn door vulkanen, waarvan sommige nog actief zijn. Naast deze vulkanen, zijn de eilanden ook bedekt met regenwouden. Hawaii is vooral bekend om zijn vele witte stranden, waar je kunt duiken, snorkelen en surfen, en wordt vaak als ‘hemel’ aangeduid. Ook al zien de meeste mensen geen reden om daar tegenin te gaan, draait het geluk van het eiland een aantal keer per jaar om en wordt de hemelse sfeer brutaal verstoord door Pacifische Stormen, zoals de laatste twee stormen (Storm Iselle, Storm Julio), die het gebied vorige week terroriseerden, goed illustreerden.

Hawaii

Kosten voor de luchtvaart
Een analyse van consultancybureau Oliver Wyman toont dat de kosten van zulke stormen voor de regionale luchtvaart business flink kunnen oplopen. Volgens de consultants kunnen de Pacifische Stormen zo’n 665 dagelijkse vluchten naar en van Hawaï, en tussen de eilanden, verstoren. Deze vluchten vervoeren dagelijks ongeveer 75.000 tot 80.000 passagiers.

Flights to Hawaii

De meeste vluchten van/naar Hawaï zijn intra-eiland vluchten. Vanuit het perspectief van luchtvaartmaatschappijen, voelt de lokale speler Hawaiian, met 269 dagelijkse vluchten, waarvan 210 tussen de eilanden – de meeste impact. De op een na grootste vluchtenleverancier is Mokulele, met 115 intra-eiland vluchten, gevolgd door United, die in 72 vluchten van/naar Hawaii voorziet.

Flights by Airline

Nieuws

Meer nieuws over